Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Efectele Brexitului: Cele mai mari 12 bănci din Mare Britanie vor să-și mute operațiunile în UE

Efectele Brexitului: Cele mai mari 12 bănci din Mare Britanie vor să-și mute operațiunile în UE

Un articol de: - 09 Mai 2017, 13:01
Efectele Brexitului: Cele mai mari 12 bănci din Mare Britanie vor să-și mute operațiunile în UE Foto: computerweekly.com Externe

Principalele bănci internaționale active din Marea britanie intenționează să mute în următorii ani, aproximativ 9000 de locuri de muncă în statele membre ale UE în contextul ieșirii Marii Britanii din blocul comunitar european, potrivit Mediafax.

Companiile bancare Standard Chartered și JPMorgan au anunțat deja de săptămâna trecută planurile de a transfera operațiunile în state ale UE după Brexit.

Directorul general de la Goldman Sachs, Lloyd Blankfein a atras atenția că dezvoltarea Londrei ca centru financiar ar putea "stagna" datorită ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Cel puțin 12 bănci au semnalat intențiile de a-și muta operațiunile în Europa pentru a-și menține accesul la piața internă a Uniunii Europene după Brexit.

Deutsche Bank ar putea transfera 4000 de locuri de muncă din Marea Britanie, în timp ce UBS intenționează același lucru cu 1500 de locuri, iar Morgan Stanley, Goldman Sachs și HSBC câte 1000 de posturi.

Citeşte mai multe despre:   Brexit,   Bancă,   UE