Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Efectele negative ale spray-urilor: Pot afecta grav sănătatea cauzând probleme alergice sau astm

Efectele negative ale spray-urilor: Pot afecta grav sănătatea cauzând probleme alergice sau astm

Experții avertizează în privința efectelor negative ale spray-urilor, care sunt utilizate excesiv de către adolescenți. Potrivit oamenilor de știință, inhalarea chimicalelor din aerosoli poate afecta grav sănătatea, cauzând probleme precum reacții alergice sau chiar astm, relatează Daily Mail.

Deodorantul este comercializat în 60 de țări și este cel mai bine vândut produs de îngrijire pentru bărbați din întreaga lume, însă are și efecte negative în cazul folosirii excesive. Printre acestea se numără și probleme cardiace fatale.

"Aproximativ unul din trei adulţi din Marea Britanie are o anumită formă de boli alergice - astm, rinită sau eczemă -, iar simptomele acestora sunt cu uşurinţă agravate de produse parfumate şi de chimicale din aerosoli", a afirmat Maureen Jankins, directorul de servicii clinice a organizației Allergy UK.

Ea arată că până și cei care nu suferă de alergii pot fi sensibili la chimicalele din produsele de îngrijire sau curățare.

Odată cu inhalarea aerosolilor pot apărea reacții ca iritații ale pielii, grețuri sau dureri de cap.

Potrivit doctorului Peter Dingle, un om de știință a mediului și toxicolog, pentru a evita apariția reacțiilor adverse, trebuie respectate indicațiile de pe etichetele deodorantelor, care speficică că spray-urile nu ar trebui folosite în spații închise.

Nu este de ajuns ca autoritățile să spune: e în regulă, este o avertizare pe spatele ambalajului. I-aș sfătui pe adolescenți să rămână la deodorantele roll-on, de preferat cele naturale”, a precizat doctorul Dingle.