Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Egipt: Protestatarii au incendiat un autobuz militar în piaţa Tahrir din Cairo

Egipt: Protestatarii au incendiat un autobuz militar în piaţa Tahrir din Cairo

Un grup de manifestanţi a incendiat sâmbătă dimineaţă un autobuz militar şi un camion civil în piaţa Tahrir din Cairo, unde se aflau aproximativ 200 de persoane, protestatarii cerând plecarea comandantului armatei, mareşalul Hussein Tantawi, informează AFP.


Autoritățile militare au instalat garduri de sârmă ghimpată în jurul manifestaţiei, în timp ce solul era acoperit de pietre, semn al ciocnirilor violente. Unii manifestanţi erau înarmaţi cu bâte, şi pe alocuri erau vizibile urme de sânge.

Protestatarii au declarat că vor rămâne în piaţă atât timp cât mareşalul Tantawi, care conduce Consiliul suprem al forţelor armate (CSFA), va rămâne în funcţie.

CSFA deţine puterea după înlăturarea lui Hosni Mubarak, la 11 februarie. Mareşalul Tantawi, în vârstă de 75 de ani, a fost timp de 20 de ani ministrul Apărării în fostul regim.

Vineri, ignorând recomandările superiorilor lor de a nu manifesta în uniformă, şapte locotenenţi au luat cuvântul de la tribună pentru a cere "judecarea corupţilor" şi epurarea armatei.

 

 
Citeşte mai multe despre:   manifestanti,   protestatari,   Egipt,   Hosni Mubarak