Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Egipt: Un nou guvern a depus jurământul. Mai mulți miniștri au fost menținuți în posturi cheie

Egipt: Un nou guvern a depus jurământul. Mai mulți miniștri au fost menținuți în posturi cheie

Un articol de: - 19 Sep 2015, 14:56
Egipt: Un nou guvern a depus jurământul. Mai mulți miniștri au fost menținuți în posturi cheie Foto: telegraph.co.uk Externe

În Egipt un nou guvern a depus jurământul, obiectivul principal al acestuia fiind reconstruirea economiei afectată de violențele provocate de militanții islamiști, informează Reuters.

Președintele Abdel Fattah al-Sisi a păstrat miniștrii de finanțe, de interne și al investițiilor. Fostul șef al companiei petroliere de stat, Tarek al-Mullah, a fost numit Ministru al Petrolului. Principalul său obiectiv va fi gestionarea crizei energetice cu care se confruntă țara și atragerea de investiții străine într-un sector strategic. Al-Mullah îi urmează în funcție lui Sherif Ismail, văzut drept unul dintre cei mai buni miniștri, care a devenit prim-ministru.

Noul guvern se vede în fața unei serii de provocări, dintre care cea mai importantă este reprezentată de gruparea jihadistă Stat Islamic, care a obținut susținerea celui mai activ grup de militanți din Egipt, așa-numit Provincia Sinai.

Atacurile asupra militarilor și polițiștilor egipteni s-au intensificat după ce armata l-a înlăturat de la putere pe președintele islamist Mohamed Mursi în 2013, după ce acesta s-a confruntat cu proteste în stradă în care i s-a cerut să-și dea demisia. Sute de oameni au fost uciși în atacuri armate sau cu bombă ale militanților islamiștilor.

Citeşte mai multe despre:   Egipt,   Stat Islamic