Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe El Mundo: Principele Nicolae, exclus din linia de succesiune la Coroana României din cauza orientării sexuale

El Mundo: Principele Nicolae, exclus din linia de succesiune la Coroana României din cauza orientării sexuale

Un articol de: - 01 Sep 2015, 15:19
Externe

Excluderea Principelui Nicolae din linia de succesiune la Coroana României a stârnit controverse și zvonuri și în presa internațională. Publicația spaniolă El Mundo scrie că Nicolae ar fi fost înlăturat de la Casa Regală din cauza orientării lui sexuale.

Consilierul Casei Regale a declarat că decizia Regelui Mihai vine ca o realizare că Principele Nicolae nu mai putea să își joace rolul pe care și l-a asumat în țară pentru că presupune niște privațiuni, restricții.

Nicolae a întărit cele spuse de Casa Regală, dar speculațiile nu au putut fi oprite.

Sub titlul „Printul Nicolae de România, detronat pe principii morale”, ziariștii de la „El Mundo” încearcă să deslușească ițele unei decizii controversate a Casei Regale.

Fără prea multe menajamente, spaniolii punctează faptul că Nicolae a fost înlăturat din cauzaă că ar fi homosexual.

„Insolita decizie a Regelui Mihai de România (94 de ani) de a-l detrona pe nepotul său Nicolae ca moștenitor al tronului a cauzat un cutremur politic și social în această republică. Frumosul Nicolae putea deveni într-o zi șeful Casei Regale Române. La cei 30 de ani, el era speranța albă a unei familii care aspiră la restaurarea Monarhiei constituționale într-o fostă țară comunistă. Având al doilea loc pe linia succesorală, după mătușa sa Margareta, actuala Prințesă moștenitoare, Nicolae trăia aproape în exclusivitate pentru a se pregăti să devină Rege. Totul s-a schimbat brusc pe 1 august anul acesta. În această zi, Regele Mihai a semnat un decret în urma căruia nepotul său Nicolae pierdea titlul de Prinț al României și implicit tratamentul de persoană regală, devenind un cetățean ca oricare altul. Mesajul a dat naștere la tot felul de interpretări. Nici măcar purtatorul de cuvânt al Regelui nu a spus că decizia ar fi fost luata de comun acord cu Nicolae. Zvonul cel mai insistent al decăderii lui Nicolae ar fi faptul că ar fi homosexual”, comentează „El Mundo”, conform enational.ro.

 „Ce e sigur este că lui Nicolae nu i se cunoaște nicio logodnică. Și, după cum se știe, prima obligație a unui Prinț moștenitor este să se căsătorească și să aibă copii. În Romania, relațiile dintre persoanele de acelasi sex nu sunt acceptate”, mai scrie „El Mundo”.

Acesta nu este însă singurul zvon apărut în urma înlăturării Principelui nicolae de la succesiunea la tron.

“Se spune că lui Nicolae îi plac foarte mult jocurile de noroc ilegale. Se pare că este un microb moștenit de la mătușa sa, Prințesa Irina, până în prezent oaia neagră a familiei regale, care a fost pe punctul de a face pușcărie, în 2014, iî Statele Unite, din cauza organizării de bătăi de cocoși”, mai scriu jurnaliștii din Spania.

Prințul Radu, soțul Prințesei Margareta a fost și el acuzat de excluderea lui Nicolae: „Nu puțini sunt aceia care susțin ca el constituie motivul pentru care socrul său l-a exclus pe Prințul Nicolae pe linia succesorală. Fost actor de televiziune și teatru, Prințul Radu are faima de a fi un personaj foarte ambițios, care nu se mulțumeste să stea în umbra soției sale”, conchid ziariștii spanioli.


 
 

Citeşte mai multe despre:   Regele Mihai,   Casa Regala,   homosexuali
 
Loading...