Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Elevii din nordul Germaniei revin la școală, după închiderea școlilor din luna martie. Ce măsuri se impun în unitățile de învătământ

Elevii din nordul Germaniei revin la școală, după închiderea școlilor din luna martie. Ce măsuri se impun în unitățile de învătământ

Un articol de: Andrei Ștefan - 03 Aug 2020, 12:29
Elevii din nordul Germaniei revin la școală, după închiderea școlilor din luna martie. Ce măsuri se impun în unitățile de învătământ FOTO: DW Externe

Începând de luni, zeci de mii de elevi din nordul Germaniei revin la școală, după terminarea vacanței de vară. Deoarece acest lucru poate însemna un moment critic pentru gestionarea pandemiei de COVID-19, o serie de măsuri sporite au fost luate în unitățile de învătământ.

Mecklenburg-Pomerania de vest este primul din cele 16 landuri germane unde vacanța școlară a luat sfârșit, iar cei 152.700 de elevi sunt aşteptaţi la cursuri, pentru prima dată de la jumătatea lunii martie.

Tot luni au reînceput cursurile în şcoli pe mai multe insule aparţinând de landul Schleswig-Holstein, iar joi vor începe şi în oraşul-port Hamburg.

Săptămâna viitoare se reiau cursurile şi în şcolile din Berlin şi Brandenburg, precum şi în cel mai populat land, Renania de Nord - Westfalia, precum şi în restul landului Schleswig-Holstein.


Măsuri în unitățile de învătământ germane

 

În încercarea de a elimina răspândirea virusului COVID-19, elevii au fost împărţiţi în grupuri care nu trebuie să se amestece, deşi în interiorul fiecărui grup regulile de distanţare socială au fost ridicate.

De asemenea, măştile de protecție sunt obligatorii pe holuri, iar elevii preocupaţi de noile norme primesc sprijin de la profesori.

Jan Bonin, director la o şcoală generală din oraşul Rostock, s-a declarat încrezător că revenirea la cursuri va fi de bun augur, precizând totuși că elevii care nu poartă mască nu vor fi toleraţi.


Germania începe testarea obligatorie a călătorilor întorși din zone de risc


În prima săptămână a lunii august, Germania va începe testarea obligatorie a călătorilor care se întorc din țări cu o rată ridicată a infecțiilor cu COVID-19, a anunțat Jens Spahn, ministrul Sănătății german, citat de Reuters.VREME EXTREMĂ în România! A început să ningă abundent

„Avem primele proiecte. Vrem să ne coordonăm bine acest lucru cu statele fiindcă ele vor trebui să îl poată implementa la aeroporturi și gări”, a declarat acesta într-un interviu, oficialii temându-se de un al doilea val adus în ţară de călătorii plecaţi în concediu.

Astfel, călătorii veniţi din alte ţări se vor putea testa gratuit în centrele de testare de la aeroport sau din alte locuri.

Printre cele 130 de ţări aflate în zone de risc identificate până în prezent de institutul Robert Koch, autoritatea federală epidemiologică şi de supraveghere sanitară germană, se află SUA, Brazilia, Argentina, Israel şi Rusia, însă o atenție sporită se acordă și turiștilor care vizitează plajele de pe litoralul mediteranean, precum zona Mallorca, binecunoscută în preferințele germanilor.

 

Bilanțul românilor depistați cu COVID-19 în Germania


Sâmbătă, Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că 58 de cetățeni români au fost depistați cu COVID-19 în Germania. Dacă în majoritate ei au fost asimptomatici sau au prezentat forme ușoare ale bolii, doi au fost internați cu forme mai grave.

Un număr de 20 dintre aceștia au fost testați pozitiv pentru noul coronavirus, ca parte din analiza derulată asupra a circa 200 de români, membri ai unei comunități religioase din localitatea Pforzheim, districtul Enz, iar restul de 38 de persoane confirmate cu COVID-19, în urma analizelor medicale desfășurate asupra a 103 români din cadrul unei alte comunități din districtul Rhein-Neckar. 

Alți 151 de români, angajați la o fermă din Germania (cu o capacitate de 500 de muncitori), au fost infectați cu COVID-19, săptămâna trecută.

"Până la acest moment, 151 de lucrători români din cadrul fermei în cauză au fost testați pozitiv pentru infecția cu COVID-19. O parte dintre aceștia prezintă simptome ușoare, iar alții sunt asimptomatici", se precizează într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

Citeşte mai multe despre:   Germania