Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Elie Wiesel, laureat al Premiului Nobel pentru Pace și supraviețuitorul Holocaustului de origine română, a murit la 87 de ani

Elie Wiesel, laureat al Premiului Nobel pentru Pace și supraviețuitorul Holocaustului de origine română, a murit la 87 de ani

Un articol de: - 03 Iul 2016, 09:45
Elie Wiesel, laureat al Premiului Nobel pentru Pace și supraviețuitorul Holocaustului de origine română, a murit la 87 de ani foto: tabletmag.com Externe

Elie Wiesel a murit la 87de ani, a fost laureat al Premiului Nobel pentru Pace.

Elie Wiesel, scriitorul şi activistul politic american de origine română, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a decedat la vârsta de 87 de ani, informează presa israeliană, informează Mediafax.

Supravieţuitor al Holocaustului, Elie Wiesel a scris pe larg despre condiţiile de încarcerare în lagărele naziste şi, în anul 1986, i-a fost acordat premiul-nobel-294351.html">Premiul Nobel pentru Pace, Comitetul norvegian salutând "activităţile concrete pentru cauza păcii şi demnităţii umane".

Elie Wiesel s-a născut pe 30 septembrie 1928 în oraşul Sighet (în prezent Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş, România).

Elie Wiesel s-a remarcat prin rolul major în promovarea educaţiei pe tema Holocaustului şi pentru perpetuarea memoriei Holocaustului în perioada postbelică, publicând cartea de memorii "Night", bazată pe experienţele trăite ca adolescent în lagărul de la Auschwitz.

A fost propus în 2007 candidat pentru președinția din partea partidului Kadima, dar a refuzat oferta, inforrmează haaretz.com.

"În întunericul Holocaustului, în care surorile şi fraţii noştri au fost ucişi - şase milioane - Elie Wiesel a fost o rază de lumină şi un exemplu de umanitate, o persoană care a crezut în bunătatea oamenilor", a subliniat Benjamin Netanyahu, premierul Israelului.

"Elie Wiesel este unul dintre eroii poporului evreu, un adevărat uriaş în istoria omenirii", a reacţionat preşedintele Israelului, Reuven Rivlin.

"Elie Wiesel a fost o rază de lumină; îi datorăm o enormă recunoştinţă", a declarat Ronald S. Lauder, preşedintele Congresului Evreiesc Mondial.S-a aflat CÂȚI BANI a plătit Prințul Emanuel de Liechtenstein pentru a vâna cel mai mare urs din România

Elie Wiesel a scris 57 de cărţi, majoritatea în limbile franceză şi engleză, inclusiv "Night", bazată pe experienţele în lagărele de concentrare naziste. Elie Wiesel a fost preşedintele Comisiei de Consiliere a publicaţiei Algemeiner Journal şi profesor de Ştiinţe Umaniste la Universitatea din Boston.

În 2003, Ion Iliescu l-a numit pe Wiesel să conducă Comisia internațională pentru Studiul Holocaustului din România.

Citeşte mai multe despre:   Premiul Nobel,   pace,   Nobel,   premiu,   Holocaust