Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Elon Musk afirmă că el și familia sa nu se vor vaccina împotriva coronavirusului. Fondatorul Tesla nu este de acord nici cu carantina pentru întreaga populație

Elon Musk afirmă că el și familia sa nu se vor vaccina împotriva coronavirusului. Fondatorul Tesla nu este de acord nici cu carantina pentru întreaga populație

Un articol de: Traian Avarvarei - 29 Sep 2020, 12:07
Elon Musk afirmă că el și familia sa nu se vor vaccina împotriva coronavirusului. Fondatorul Tesla nu este de acord nici cu carantina pentru întreaga populație Foto: Hepta.ro / Actionpress / Henning Schacht Externe

Elon Musk afirmă că nu se va vaccina împotriva COVID-19. Asta deși la începutul lunii iulie, afaceristul american anunța că Tesla Inc construiește imprimante de molecule mobile pentru a ajuta compania farmaceutică germană CureVac să dezvolte un vaccin anti-coronavirus.


 

 

Elon Musk: Eu și familia mea nu se vom vaccina anti-Covid 

Șeful Tesla a declarat, luni, în cadrul unui interviu acordat jurnalistei Kara Swisher de la New York Times că familia sa nu se va vaccina anti-Covid întrucât „nu sunt în categoria de risc pentru COVID”.

Cu privire la măsurile luate la debutul pandemiei de SARS-CoV-2, Elon Musk a reiterat faptul că nu este de ecord cu carantinarea întregii populații.

„În principiu lucrul de făcut ar fi fost să nu avem o carantină pentru întreaga țară ci, cred eu, carantinarea oricui este în pericol până la trecerea furtunii”, a afirmat Musk pentru sursa citată, transmite Business Insider.

Din punctul acestuia de vedere, faptul că oamenirea a stat izoaltă în casă nu a servit ‘binelui superior’.

Musk a făcut referire și la blocarea economiei, criza financiară anunțată de toși economiștii lumii și mai ales la valul de noi îmbolnăviri apărut imediat după ce oamenii au revenit la o viață cât de cât normală.Mircea Badea şi-a arătat WhatsApp-ul la televizor, iar oamenii N-AU PUTUT CREDE când au văzut ce are în conversaţii

Elon Musk a mai declarat și în alte rânduri că este sceptic cu privire la unele informații apărute în presă. Mai axecat, fondatorul Tesla a mai afirmat că tinerii și copiii nu sunt în pericol din cauza COVID-19, în pofida dovezilor că persoanele tinere se pot îmbolnăvi grav și chiar deceda din cauza coronavirusului.

Musk a ignorat de asemenea datele care arată că un procent semnificativ din cei afectați sunt asimptomatici.

În privința vaccinării, opinia lui Musk este împărtățită de foarte mulți americani. Potrivit unui studiu realizat recent de Ipsos MORI, 33% din americanii intervievați declară că nu se vor vaccina împotriva coronavirusului din cauza îngrijorărilor legate de efectele secundare și 20% din respondenți se declară împotriva vaccinurilor în general.


 


 

Tesla anunța în luna iulie că ajută CureVac să dezvolte vaccin anti-Covid


 

 

În data de 2 iulie 20202, Elon Musk anunța că Tesla Inc construiește imprimante de molecule mobile pentru a ajuta compania farmaceutică germană CureVac să dezvolte un vaccin anti-Covid.

Imprimantele au fost dezvoltate pentru a fi trimise în diverse locații unde pot imprima moleculele necesare pentru dezvoltarea vaccinului și a unor terapii bazate pe mARN, scrie Forbes.

Dacă vaccinul anti-Covid dezvoltat de CureVac va primi aprobarea, noua tehnologie utilizată pentru combaterea pandemiei are locații de producție aprobate în Germania, având capacitatea de a produce sute de milioane de doze.

Peste 170 de vaccinuri candidate împotriva SARS-CoV-2 sunt în curs de desfășurare. Șapte dintre ele se află în a treia și ultima fază a studiilor clinice. Procese care durează în mod normal ani au momentan loc într-un ritm record.

"Am remarcat că de foarte multe ori, în spațiul public, se vorbește despre vaccin că despre un glonț magic, o armă absolută, care în momentul în care va fi disponibilă, va rezolvă pandemia și noi vom reveni la ceea ce făceam în ianuarie 2020. Eu cred că aceste așteptări sunt total nerealiste", spune medicul Marius Geantă, președintele și co-fondatorul Centrului pentru Inovație în Medicină, pentru Ziare.com.

Citeşte mai multe despre:   vaccin anti-Covid,   Elon Musk,   Tesla