Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Elon Musk, după ce Donald Trump a fost cenzurat de giganții din social media: „O mulțime de oameni vor fi super nemulțumiți cu high tech de pe Coasta de Vest ca arbitru de facto al discursului liber”

Elon Musk, după ce Donald Trump a fost cenzurat de giganții din social media: „O mulțime de oameni vor fi super nemulțumiți cu high tech de pe Coasta de Vest ca arbitru de facto al discursului liber”

Un articol de: Vladimir Ionescu - 13 Ian 2021, 10:42
Elon Musk, după ce Donald Trump a fost cenzurat de giganții din social media: „O mulțime de oameni vor fi super nemulțumiți cu high tech de pe Coasta de Vest ca arbitru de facto al discursului liber” foto: Hepta.ro / Zuma Press / shealah_craighead Externe

Elon Musk, fondator și CEO al companiilor Tesla și SpaceX, a subliniat că „o mulțime de oameni vor fi foarte nemulțumiți” dacă giganții din social media se vor comporta ca un arbitru de facto pentru discursul liber. Renumitul antreprenor american a făcut această remarcă pe Twitter, ca răspuns la o postare a site-ului de satiră The Babylon Bee, care publicase un articol cu fotografia lui Donald Trump și cu titlul „Dictator Malefic Fascist Cenzurat și Votat Afară din Funcție”.

Ce a declarat Elon Musk, fondator și CEO al companiilor Tesla și SpaceX

 

„O mulțime de oameni vor fi super nemulțumiți cu high tech de pe Coasta de Vest ca arbitru al discursului liber”, a scris Elon Musk, pe Twitter.

În replică la comentariul său, un alt utilizator a scris: „High tech de pe Coasta de Vest trebuie să facă distincția între a interzice discursul urii și a interzice discursul pe care în urăște”. Elon Musk a răspuns: „Asta este o distincție importantă”.

 

 

Donald Trump, cenzurat de giganții din social media după violențele de la Capitoliu

 

Declarația fondatorului Tesla și SpaceX vine în contextul în care mai mulți giganți din social-media au luat decizia de a interzice – fie pe termen nedeterminat, fie permanent, fie pentru câteva zile – prezența președintelui în exercițiu al Statelor Unite pe platformele lor de comunicare online, ca urmare a violențelor de la Capitoliu.

Cea mai recentă dintre ele este YouTube, platforma video a Google, care a blocat canalul oficial al lui Donald Trump și i-a șters cea mai recentă postare – în care liderul american avertiza că o eventuală destituire a sa ar putea avea efecte negative – timp ce de cel puțin șapte zile, în sensul în care nu va putea fi publicat conținut nou și nu vor putea fi lăsate comentarii.Bătrânul a sunat la uşa ei, i-a dat o scrisoare şi apoi a dispărut. Când a deschis-o, s-a PRĂBUȘIT. Ce scria acolo

Anterior, Twitter anunțase că suspendă permanent contul lui Donald Trump, invocând posibilitatea. La rândul său, Facebook l-a interzis pe termen nedeterminat.

Deciziile luate de giganții din social media au fost puse sub semnul întrebării inclusiv de oficiali din spațiul european. Unul dintre ei este Thierry Breton, comisarul european pentru piața internă, care s-a arătat de părere că „faptul că un CEO poate scoate din priză difuzorul unui președinte al Statelor Unite fără verificări și echilibre e de natură să te lase perplex”.

„Aceste ultime zile au făcut mai evident ca oricând că nu putem sta pasivi, bazându-ne pe bunăvoința acestor platforme sau pe interpretarea ingenioasă a legii. Trebuie să stabilim regulile jocului și să organizăm spațiul digital cu drepturi clare, obligații și garanții clare. Trebuie să restabilim încrederea în spațiul digital. Este o chestiune de supraviețuire pentru democrațiile noastre în secolul XXI. Europa este primul continent din lume care inițiază o reformă comprehensivă a spațiului nostru digital, prin Legea Serviciilor Digitale (DSA) și Legea Piețelor Digitale, ambele prezentate de Comisia Europeană în decembrie. Ambele se bazează pe o premisă puternică, dar simplă: Ce este ilegal offline ar trebui să fie ilegal și online. DSA va schimba acest lucru oferind platformelor online obligații clare și responsabilități pentru a se conforma cu aceste legi, acordând autorităților publice mai multe puteri de implementare și asigurându-se că drepturile fundamentale ale tututor utilizatorilor sunt protejate. Cu DSA, Europa a făcut primul pas. Instituțiile noastre democratice vor lucra din greu și rapid pentru a finaliza această reformă”, a scris Thierry Breton, într-un editorial publicat pe Politico Europe.

Citeşte mai multe despre:   Elon Musk,   Donald Trump