Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Elveția: Circa 3.000 de trenuri vor fluiera, vineri, în memoria mecanicului de locomotivă decedat

Elveția: Circa 3.000 de trenuri vor fluiera, vineri, în memoria mecanicului de locomotivă decedat

Elveția îi va aduce un omagiu mecaniculuil de locomotivă decedat luni în coliziunea a două trenuri la Granges-près-Marnande, circa 3.000 de trenuri urmând să fluiere, vineri, la ora locală 14:00.
Acţiunea, organizată în colaborare cu Sindicatul personalului de locomotive şi Sindicatul Transfair al angajaţilor din domeniul public, va coincide cu înmormântarea victimei, un francez rezident în Elveţia, care va avea loc în acelaşi moment. La funeralii va participa și o importantă delegație a companiei, cât și directorul Căilor Ferate Elvețiene.

Acesta este primul deces al unui mecanic de locomotivă din Elveţia în ultimii 25 de ani, a precizat Hubert Giger, preşedintele Sindicatului elveţian al mecanicilor de locomotivă şi aspiranţilor (VSLF).

Coliziunea frontală între cele două trenuri, care s-a soldat, de asemenea, cu aproximativ 30 de răniţi, a fost provocată de o eroare umană, potrivit pistei privilegiate de către anchetatori. Tânărul mecanic de locomotivă francez nu a putut împiedica producerea coliziunii cu un alt tren al cărui mecanic nu a respectat semnalul roşu al semaforului, care le-ar fi permis celor două garnituri să sosească în siguranţă în gară.

Plecat prea devreme, cel de-al doilea tren se afla în faţa celui condus de către francez, într-o zonă în care trenurile nu circulă decât pe un singur segment. Mecanicul de locomotivă al celui de-al doilea tren, observând eroarea făcută, a acţionat frâna de urgenţă şi a reuşit să părăsească trenul.

Citeşte mai multe despre:   Elvetia,   tren,   Deces,   omagiu