Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Elveţia critică modul în care preşedintele Obama a anunţat uciderea lui Osama bin Laden

Elveţia critică modul în care preşedintele Obama a anunţat uciderea lui Osama bin Laden

Ministrul elveţian al Apărării, Ueli Maurer, a criticat modul în care preşedintele american Barack Obama a ales să anunțe uciderea lui liderului al-Qaida, Osama bin Laden, informează AFP.

"Faptul că un preşedinte anunţă acest lucru este problematic din punctul meu de vedere. Prin această modalitate se situează la acelaşi nivel cu un terorist", a declarat Maurer într-un interviu acordat publicaţiei Der Sonntag.

"Acest lucru îl transformă pe bin Laden în martir", adaugă el, apreciind că moartea liderului al-Qaida trebuia anunţată printr-un comunicat sau de purtătorul de cuvânt al preşedintelui SUA.

Ministul elvețian crede că moartea lui bin Laden este un lucru bun pentru campania electorală a lui Barack Obama, subliniind însă că, prin această situaţie, o organizaţie teroristă este la acelaşi nivel cu preşedintele celui mai puternic stat din lume.

"Un preşedinte al Statelor Unite nu ar trebui să anunţe acest lucru", apreciază Maurer, subliniind că alte grupări vor avea tendinţa să devină ca reţeaua al-Qaida.

Citeşte mai multe despre:   Osama bin Laden,   terorism,   Barack Obama,   Elvetia,   al-qaida