Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Elveția interzice burqa: „Nu vrem islam radical în ţara noastră”

Elveția interzice burqa: „Nu vrem islam radical în ţara noastră”

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 08 Mar 2021, 09:42
Elveția interzice burqa: „Nu vrem islam radical în ţara noastră” Foto: Hepta - Abaca Press / Glories Francois/ABACA Externe

După ani întregi de dezbateri, elvețienii au votat duminică, în cadrul unui referendum, ca ascunderea feței să fie interzisă. Ei s-au pronunțat astfel și împotriva purtării burqa în spațiul public. Susținătorii inițiativei afirmă că votul e un semnal împotriva islamului radical. Criticii, în schimb, spun că inițiativa e xenofobă şi sexistă. Elveția s-a alăturat astfel Franţei, Austriei, Bulgariei, Belgiei şi Danemarcei, informează Reuters.

 

Elvețienii au votat pentru interzicerea burqa în spațiul public

 

Proiectul a trecut cu 51,21% din voturi, obținând și majoritatea cantoanelor. Acesta a fost inițiat de UDC, partid populist de dreapta, și susținut de mişcarea feministă și o parte dintre alegătorii stângii laice. 

„Noi ne bucurăm. Nu vrem să existe un islam radical în ţara noastră”, a declarat Marco Chiesa, preşedintele UDC, pentru Blick.tv.

Textul nu face referire în mod explicit la burca sau niqab. În schimb, afișele prezentate în campanie nu au lăsat loc interpretărilor. Prin urmare, de acum, în Elveția va fi interzisă acoperirea completă a feței în spațiul public. Sunt, însă, prevăzute și excepții precum lăcaşele de cult.
 

Citeşte mai multe despre:   referendum Elvetia,   burqa,   burqa interzisa