Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Elveția va achiziționa 4,5 milioane de doze de vaccin anti-coronavirus de la compania Moderna, aflat încă în faza de testare

Elveția va achiziționa 4,5 milioane de doze de vaccin anti-coronavirus de la compania Moderna, aflat încă în faza de testare

Un articol de: Andrei Ștefan - 07 Aug 2020, 18:31
Elveția va achiziționa 4,5 milioane de doze de vaccin anti-coronavirus de la compania Moderna, aflat încă în faza de testare Externe

Vineri, guvernul elveţian a anunţat încheierea unui acord cu compania americană Moderna, de la care va achiziționa 4,5 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 de la compania americană Moderna.

Pentru această achiziție, Elveția a alocat un buget de 300 de milioane de franci elveţieni (270 de milioane de euro), devenind astfel una dintre primele ţări din lume care cumpără un vaccin împotriva COVID-19, deși acesta se află încă în faza de testare.

Două doze de vaccin sunt necesare pentru ca o persoană să se imunizeze. Astfel, vaccinurile achiziţionate de Elveţia vor fi destinate pentru 2,25 milioane de persoane, aproximativ un sfert din populaţia ţării.

 

Cât costă vaccinul anti-coronavirus al companiei Moderna

 

Moderna Inc. a anunțat, miercuri, că au fost încheiat acorduri pentru cantități mici ale vaccinului său experimental, la un preț cuprins între 32 și 37 de dolari per doză, relatează Reuters.

”Vom fi responsabili pentru un preț mai mic în timpul pandemiei”, a spus șeful executiv Stephane Bance.

Vaccinul Moderna împotriva COVID-19 ar putea fi gata pentru utilizare pe scară largă până la sfârșitul acestui an.

 

Vaccinul companiei Moderna, în ultima fază a testelor clinice

 NEWS ALERT! Fanii lui au primit vestea ca pe un mare ŞOC! A MURIT din cauza noului CORONAVIRUS

Pe 27 iulie, compania americană Moderna a trecut la a treia și ultima fază a testelor clinice în vederea dezvoltării unui vaccin eficient împotriva virusului SARS-C0V-2, devenind astfel prima companie din lume care ajunge la această etapă, notează France24.

La studiu vor participa 30.000 de voluntari. Jumătate dintre aceştia vor primi o doză de 100 de micrograme, iar ceilalţi un placebo, dorindu-se să se determine dacă vaccinul este sigur şi previne infecţia cu COVID-19, iar dacă o persoană este infectată, se va stabili dacă vaccinul poate preveni avansarea simptomelor, transmite Reuters.

În acest sens, Statele Unite şi-au dublat investiţia destinată companiei farmaceutice, suplimentând cu încă 472 de milioane de dolari suma inițială de 483 de milioane deja anunţată, pentru a se putea realiza un studiu mult mai amplu decât s-a prevăzut iniţial.

Studiul se va desfășura până la 27 octombrie 2020.

Potrivit rezultatelor primei faze a testelor clinice efectuate de Moderna, vaccinul experimental a declanşat anticorpi împotriva noului coronavirus la toţi cei 45 de participanţi la testare, iar rezultatele sunt considerate ”încurajatoare” de către epidemiologul american Anthony Fauci.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a mai informat că şase vaccinuri anti-COVID-19 se află în stadii avansate şi în a treia fază de testare. Dintre acestea, amintim vaccinurile companiei americane Pfizer, ale companiei britanice AstraZeneca (în colaborare cu Universitatea Oxford) şi a trei laboratoare din China.

Citeşte mai multe despre:   Elvetia,   Moderna,   vaccin anti-Covid