Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe EMA insistă că beneficiile vaccinului AstraZeneca depășesc riscurile. Un nou studiu a mai arătat că eficienţa serului creşte odată cu vârsta persoanei imunizate

EMA insistă că beneficiile vaccinului AstraZeneca depășesc riscurile. Un nou studiu a mai arătat că eficienţa serului creşte odată cu vârsta persoanei imunizate

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 23 Apr 2021, 20:00
EMA insistă că beneficiile vaccinului AstraZeneca depășesc riscurile. Un nou studiu a mai arătat că eficienţa serului creşte odată cu vârsta persoanei imunizate Sursa Foto: Hepta/ Abaca Press / IPA/ABACA Externe

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a transmis vineri, din nou, că beneficiile vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca depășesc riscurile. Concluzia, deja enunțată, a fost acum întărită după efectuarea unui nou studiu. Rezultatele acestuia mai arată că beneficiile vaccinării crescă odată cu vârsta. De asemenea, potrivit analizei, reacţiile adverse grave de cheaguri de sânge pot apărea la 1 din 100.000 de persoane vaccinate.

 

EMA dă din nou asigurări privind vaccinul anti-COVID AstraZeneca

 

Comisia Europeană ceruse EMA să efectueze un nou studiu după ce mai multe ţări au limitat utilizarea vaccinului de la AstraZeneca, cunoscut sub numele de Vaxzevria, din cauza temerilor privind formarea unor cheaguri de sânge.

„Beneficiile Vaxzevria depăşesc riscurile în rândul adulţilor la toate categoriile de vârstă”, a transmis, vineri, Agenția. Aceasta a mai comunicat faptul că studiul „a arătat că beneficiile vaccinării cresc odată cu vârsta”.

Analiza a mai stabilit că reacţiile adverse grave de cheaguri de sânge pot apărea la 1 din 100.000 de persoane vaccinate, informează Reuters.

Precizările vin în contextul în care vaccinurile anticoronavirus dezvoltate de AstraZeneca şi Johnson & Johnson sunt suspectate că ar provoca un tip foarte rar de cheaguri de sânge.

Recent, Agenţia Europeană a Medicamentului a anunţat că cheagurile de sânge ar trebui listate ca un efect secundar „foarte rar” al celor două seruri. Efectele secundare ar putea avea legătură cu metoda pe care se bazează ele - vectorul viral. 

În România, potrivit celor mai recente date oficiale, au fost vaccinate până acum 418.047 de persoane cu vaccinul AstraZeneca. Au fost înregistrate 5.858 de reacții adverse.
 Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...