Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe EMA nu recomandă vaccinul AstraZeneca pentru persoanele diagnosticate cu o afecţiune sangvină rară

EMA nu recomandă vaccinul AstraZeneca pentru persoanele diagnosticate cu o afecţiune sangvină rară

Un articol de: George Lupu - 11 Iun 2021, 17:09
EMA nu recomandă vaccinul AstraZeneca pentru persoanele diagnosticate cu o afecţiune sangvină rară Foto: Hepta - Zuma Press / Thiago PrudêNcio Externe

EMA a identificat vineri o altă afecțiune rară a sângelui ca un efect secundar potențial al vaccinului AstraZeneca împotriva COVID-19 și a declarat că analizează cazurile de inflamație cardiacă după vaccinare.

Comitetul de siguranță al Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) a declarat că sindromul de permeabilitate capilară trebuie adăugat ca un nou efect secundar asociat cu vaccinul AstraZeneca, cunoscut sub numele de Vaxzevria.

Persoanele care au suferit anterior această afecțiune, în care scurgerile de lichide din cele mai mici vase de sânge care cauzează umflături și scăderea tensiunii arteriale, nu ar trebui să primească vaccinul, a adăugat EMA, scrie euronews.

Autoritatea de reglementare a început să analizeze aceste cazuri în aprilie și recomandarea se adaugă problemelor deja semnalate cu privire la vaccinul AstraZeneca după ce a fost asociat cu cazuri foarte rare și potențial letale de coagulare a sângelui, care au un număr scăzut de trombocite.

Luna trecută, EMA a sfătuit să nu se utilizeze a doua doză a vaccinului AstraZeneca pentru persoanele cunoscute cu sindrom de trombocitopenie (TTS).

Comitetul a analizat șase cazuri validate de sindrom de scurgeri capilare la persoane, în majoritate femei, care au primit Vaxzevria, inclusiv un deces. Trei au avut un istoric al afecțiunii.

AstraZeneca a refuzat să comenteze imediat.

Peste 78 de milioane de doze de Vaxzevria au fost administrate în Uniunea Europeană, Liechtenstein, Islanda și Norvegia și Marea Britanie.

Autoritatea de reglementare britanică, MHRA a declarat joi că a primit 8 rapoarte despre sindromul de permeabilitate capilară în contextul a peste 40 de milioane de doze de vaccin AstraZeneca administrate și, în prezent, nu vede o legătură cauzală.Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?

În mod separat, EMA a spus că își continuă studiul în cazurile de inflamație cardiacă  denumită miocardită și pericardită, în primul rând după inocularea cu vaccinuri cu ARNm Pfizer / BioNTech și Moderna, dar și după vaccinurile J&J și AstraZeneca.

Oficialii americani din domeniul sănătății au declarat joi că au înregistrat un număr mai mare decât era de așteptat de cazuri de inflamație cardiacă la bărbații tineri care au primit o a doua doză de vaccinuri cu ARNm, deși nu a putut fi stabilită o relație de cauzalitate.