Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Atacurile la adresa justiţiei ne-au adus printre proscrişii Europei. Emanuel Macron: Indepedenţa magistraţilor este atacată în Polonia, Ungaria şi de unii în România

Atacurile la adresa justiţiei ne-au adus printre proscrişii Europei. Emanuel Macron: Indepedenţa magistraţilor este atacată în Polonia, Ungaria şi de unii în România

Un articol de: - 16 Apr 2018, 09:51
Atacurile la adresa justiţiei ne-au adus printre proscrişii Europei. Emanuel Macron: Indepedenţa magistraţilor este atacată în Polonia, Ungaria şi de unii în România Externe

E oficial. Asaltul permanent împotriva justiţiei lansat de guvernarea PSD-ALDE a adus România în rândul "proscrişilor" din Europa: Ungaria şi Polonia.
După seria de îngrijorări exprimate de oficialii Comisiei Europeane cu privire la modificările aduse legilor justiţiei, şi preşedintele francez Emanuel Macron a intervenit în acest subiect.

El a afirmat că independenţa magistraţilor este pusă în pericol în ţări ca Polonia şi Ungaria, dar şi de către "unii în România", salutând în acest context munca preşedintelui Klaus Iohannis, care "ţine lucrurile sub control". Liderul de la Elysee a mai arătat şi că în Europa actuală există o ascensiune a "democraţiilor iliberale".
"Iau Europa aşa cum este. Nu împărtăşesc niciuna dintre valorile (premierului ungar) Viktor Orban, dar el este acolo, a fost ales. Asistăm la o ascensiune a democraţiilor iliberale", a spus Macron într-un amplu interviu pentru presa franceză, la un an de preşedinţie, conform Agerpres.

"De o parte, văd democraţii unde în rândul populaţiei s-a instalat un fel de oboseală. Democraţii care s-au obişnuit cu slăbiciunile, injustiţia, inegalităţile, furia" şi unde se înregistrează "o creştere a populismului", care este denunţat moral, dar nu este şi atacat la baza sa, a declarat preşedintele francez.

"De cealaltă parte, sunt democraţiile iliberale unde se spune: 'Vedeţi, aceşti oameni sunt slabi. Atunci, nu mai respectăm democraţia. Atacăm independenţa magistraţilor'", a mai spus Macron, care a oferit exemplele Poloniei şi Ungariei şi a spus că acelaşi lucru îl încearcă "unii în România". Preşedintele francez a remarcat, în acest context, "munca preşedintelui român" Klaus Iohannis, care "ţine lucrurile sub control".

"Cred într-o Europă suverană, adică o Europă care oferă protecţie în faţa marilor riscuri. Trezirea europeană de aici trebuie să pornească", a adăugat liderul de la Elysee. 
 

Citeşte mai multe despre:   Emanuel Macron,   Polonia,   Ungaria