Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Embargoul impus de Rusia pentru produsele europene, extins și asupra organelor şi făinurilor animale

Embargoul impus de Rusia pentru produsele europene, extins și asupra organelor şi făinurilor animale

Un articol de: - 21 Oct 2014, 11:32
Embargoul impus de Rusia pentru produsele europene, extins și asupra organelor şi făinurilor animale Foto: cbsnews.com Externe
Rusia extinde embargoul asupra produselor alimentare europene. Moscova anunțat că va extinde embargoul și asupra organelor şi făinurilor animale, grăsimilor şi altor produse derivate din bovine, porcine şi păsări, a declarat un purtător de cuvânt al Agenţiei ruse veterinare, informează AFP.

"Începând de la 21 octombrie, restricţii temporare intră în vigoare vizând importul în Rusia din ţări ale Uniunii Europene a unui anumit număr de produse alimentare, şi anume organe de bovine şi porcine, făină animală, grăsime de vită şi porc, inclusiv untură şi grăsime de pasăre", a precizat Agenţia rusă Roselhoznadzor într-un comunicat.

Agenţia anunţă că a identificat, în ultimele două luni, 17 încălcări ale normelor sanitare şi a descoperit urme de antibiotice în produse provenind din Germania, Italia şi Polonia.

Rusia a impus la începutul lui august un embargo asupra majorităţii produselor alimentare europene şi americane, ca răspuns la sancţiuni occidentale impuse Moscovei ca urmare a rolului pe care l-a jucat în criza ucraineană.