Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Emmanuel Macron a fost ales noul preşedinte al Franţei: Candidatul formațiunii En Marche! a obținut peste 66% din voturile exprimate (VIDEO)

Emmanuel Macron a fost ales noul preşedinte al Franţei: Candidatul formațiunii En Marche! a obținut peste 66% din voturile exprimate (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 08 Mai 2017, 08:35
Foto: digi24.ro Externe

Emmanuel Macron a fost ales noul preşedinte al Franţei. Candidatul formațiunii de centru En Marche! este cel mai tânăr șef de stat din istoria republicii, la 39 de ani.

După numărarea tuturor voturilor, Macron a obţinut 66,06 la sută din voturile exprimate. Contracandidata sa, Marine Le Pen, a fost preferată de doar 33,94% dintre francezii care au fost la urne. Preluarea mandatului de noul președinte, de la Francois Hollande va avea loc pe 14 mai, informează B1 TV. 

Președintele ales al Franței, Emmanuel Macron, a fost aclamat de mii de susținatori adunați pe esplanada muzeului Luvru, după ce sondajele de la ieșirea de la urne au arătat o victorie detașată. În discursul său în faţa alegătorilor, Macron a făcut un apel la unitate şi a promis să lupte pentru respectarea democraţiilor, împotrivia exremiştilor.

Emmanuel Macron a fost ales noul preşedinte al Franţei: Candidatul formațiunii En Marche! a obținut peste 66% din voturile exprimate

Dacă întâmpinaţi probleme pe Google Chrome cu vizionarea materialelor VIDEO, daţi CLICK pe linkul acesta şi vedeţi ce paşi trebuie să urmaţi pentru a remedia problema!

”Cunosc dezacordurile noastre, le voi respecta, dar voi fi fidel angajamentelor asumate. Eu voi apăra republica. Mesajul meu pentru cei care au votat astăzi pentru doamna Le Pen: voi face totul ca în următorii cinci ani, să nu mai aibă nici un motiv să voteze pentru extreme. În această seară nu există decât femeile şi bărbaţii francezi, poporul francez reunit. Nu vom ceda în faţa fricii, nu vom ceda în faţa diviziunilor, nu vom ceda în faţa minciunilor, ironiei”, a declarat Emmanuel Macron

Marine Le Pen şi-a recunoscut înfrângerea şi i-a urat succes noului președinte ales.

”Francezii au ales un nou președinte al Republicii și au votat pentru continuitate. Doresc să îl felicit pentru reușita de la aceste alegeri. Și pentru că în inima mea prioritare sunt interesele țării, îi urez succes și sper să reușească să depășească aceste greutăți dificile cu care se confrunta Franța.

Doresc să mulțumesc celor 11 milioane de francezi care mi-au acordat vocea și încrederea, precum și activiștilor care m-au susținut și m-au acompaniat pe parcursul acestei campanii. Trăiască Republica! Trăiască Franța!”, a declarat Marine Le Pen
 

Citeşte mai multe despre:   Emmanuel Macron,   presedinte,   Franta,   Marine Le Pen,   alegeri Romania
 
Loading...