Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe ''Un afront adus eroilor!''. Macron a stârnit furia generală, după ce a refuzat să participe la o ceremonie în onoarea soldaților aliați care au murit în Normandia chiar pentru salvarea Franței

''Un afront adus eroilor!''. Macron a stârnit furia generală, după ce a refuzat să participe la o ceremonie în onoarea soldaților aliați care au murit în Normandia chiar pentru salvarea Franței

Un articol de: Redacția B1.ro - 04 Iun 2019, 16:23
''Un afront adus eroilor!''. Macron a stârnit furia generală, după ce a refuzat să participe la o ceremonie în onoarea soldaților aliați care au murit în Normandia chiar pentru salvarea Franței foto: Hepta.ro / DPA Images / Nicolas Maeterlinck Externe

Preşedintele francez Emmanuel Macron a stârnit un val de critici după ce a anunțat că nu va participa la un eveniment extrem de important ce va marca 75 de ani de la Debarcarea din Normandia. 
E o ”mare dezamăgire” și ”un pericol real”, i-a transmis deputatul francez Philippe Gossselinn lui Emmanuel Macron, printr-o scrisoare.

”Dat fiind că veterani aliați cu vârste cuprinse între 95 și 100 de ani vor fi prezenți, cel mai probabil, pentru ultima oară, normal ar fi fost ca Franța să-i onoreze prin prezența ta”, i-a mai spus Gossselin lui Macron, potrivit The Sun.

Deputatul a mai precizat că absența președintelui francez este ”un afront adus veretanilor. Îmi e rușine de Franța!”.

”Noi am sperat că Franța va onora așa cum se cuvine sacrificiul a zeci de mii de soldați aliați”, a spus, la rândul său, fostul ministru Louis Mexandeau.

Continuând obiceiul predecesorului său, Francois Hollande, Emmanuel Macron ar fi trebuit să conducă acest eveniment, dar, în schimb, el a decis să se axeze pe ceremoniile ce marchează contribuția franceză la învingerea trupelor naziste, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Anunțul președintelui Macron vine în contextul în care un soldat britanic a murit în Franţa, după ce s-a înecat chiar în timpul pregătirilor pentru ceremonille ce marchează 75 de ani de la „Ziua Z”. 

Citeşte mai multe despre:   Franta\,   Emmanuel Macron