Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Emmanuel Macron ŞOCHEAZĂ şi propune o ARMATĂ europeană: Nu mai putem depinde doar de SUA. Trebuie să ne protejăm de Rusia şi China

Emmanuel Macron ŞOCHEAZĂ şi propune o ARMATĂ europeană: Nu mai putem depinde doar de SUA. Trebuie să ne protejăm de Rusia şi China

Un articol de: B1.ro - 06 Noi 2018, 16:45
Emmanuel Macron ŞOCHEAZĂ şi propune o ARMATĂ europeană: Nu mai putem depinde doar de SUA. Trebuie să ne protejăm de Rusia şi China Externe

Emmanuel Macron a lansat, marţi, un avertisment sumbru privind securitatea europeană. Preşedintele francez a susţinut că Europa trebuie să fie capabilă să se apere singură și are nevoie, în acest sens, de "o adevărată armată europeană", nemaiputându-se baza doar pe americani.
El a mai avertizat că Rusia a demonstrat că poate fi o amenințare directă.

"Nu-i vom proteja pe europeni dacă nu decidem să avem o adevărată armată europeană. În faţa Rusiei, care este la frontierele noastre şi care a arătat că poate fi ameninţătoare (...), trebuie să avem o Europă care să se apere mai mult singură, fără să depindă doar de Statele Unite şi în mod mai suveran", a pledat şeful statului francez într-un interviu dat luni seară la Verdun, unde va participa la ceremonii oficiale dedicate împlinirii a 100 de ani de la armistițiul din Primul Război Mondial.

Macron a citat, fără să le numească, "puteri autoritare care reapar şi se reînarmează la marginile Europei".

Liderul de la Elysee a îndeamnat "să ne protejăm de China, Rusia şi chiar de Statele Unite ale Americii", evocând decizia americană de retragere din Tratatul INF de dezarmare nucleară datând din anii '80. 
"Cine este principala victimă?", a întreabat el. "Europa şi securitatea sa", a răspuns şeful statului francez, potrivit news.ro.

Printre liderii care vor fi prezenți la ceremoniile dedicate împlinirii a 100 de ani de la armistițiul din "Marele Război" se numără și președintele Rusiei, Vladimir Putin.
 

Citeşte mai multe despre:   Emmanuel Macron,   Rusia,   SUA,   China,   Europa