Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Răspunsul lui Macron la presiunile lui Trump: Europa NU va bloca Huawei

Răspunsul lui Macron la presiunile lui Trump: Europa NU va bloca Huawei

Un articol de: Redacția B1.ro - 17 Mai 2019, 17:10
Foto: Hepta - Bestimage / Stephane Lemouton / Bestimage Externe

Președintele american Donald Trump a semnat un ordin executiv prin care interzice companiilor americane să utlizeze serviciile de telecomunicaţii „străine", pe motiv că reprezintă un risc de securitate. Ordinul nu menţionează o anume companie, însă analiştii au motive să creadă că liderul american are în vedere în special colosul chinez Huawei.  Statele Unite au impus deja restricţii agenţiilor federale în ceea ce priveşte folosirea dispozitivelor Huawei.

Statele Unite se raliază astfel altor ţări care s-au arătat îngrijorate că dispozitivele Huawei ar fi folosite de guvernul chinez pentru supraveghere şi spionaj. China neagă că ar exista asemenea ameninţări de securitate. 

Washingtonul face presiuni asupra altor ţări pentru a nu folosi echipamente Huawei în reţelele lor 5G. În schimb, președintele francez Emmanuel Macron a susținut, pentru Bloomberg, că nu intenționează să cedeze în fața acestor presiuni. De altfel, Franța, Germania și Marea Britanie sunt printre principalii aliați care se opun demersului american.

”Noi nu vrem să blocăm Huawei sau orice altă companie. Franța și Europa sunt pragmatice și realiste. Noi chiar credem în cooperare și multilateralism. În același timp, suntem foarte atenți la accesul la tehnologie și la asigurarea securității noatre”, a declarat Macron.
 

Citeşte mai multe despre:   Emmanuel Macron,   Donald Trump,   Huawei ,   SUA,   Franta\