Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Emmanuel Macron: Măsurile de izolare din Franța, ridicate pe 15 decembrie

Emmanuel Macron: Măsurile de izolare din Franța, ridicate pe 15 decembrie

Un articol de: Andrei Ștefan - 25 Noi 2020, 08:42
Emmanuel Macron: Măsurile de izolare din Franța, ridicate pe 15 decembrie foto: Pixabay Externe

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a afirmat marți că Guvernul francez intenţionează să ridice măsurile de izolare luate pentru a ține sub control pandemia de COVID-19 şi să permită deplasările începând cu data de 15 decembrie, citează Euronews.

 

Măsurile de izolare din Franța, ridicate pe 15 decembrie

 

Începând de sâmbătă, 28 noiembrie, toate magazinele mici, cum sunt librăriile sau florăriile, se vor putea redeschide, cu un program până la ora 21.00. În schimb, barurile, restaurantele, sălile de sport şi discotecile vor rămâne închise. De asemenea, limita deplasării în jurul locuinței va fi extinsă, de la maxim o oră și un kilometru, la 20 de km, pentru maxim 3 ore. Și centrele religioase își vor putea relua activitatea, cu maxim 30 de persoane prezente deodată.

De pe 15 decembrie, lockdown-ul va fi anulat, dacă se va menține evoluția epidemiologică, oamenii având permisiunea să se miște pe teritoriul țării și să își petreacă sărbătorile de iarnă alături de familie și prieteni.

Abia atunci se vor putea deschide și cinematografele, muzeele sau restaurantele, însă se va păstra interdicția de circulație pe timpul nopții, între orele 21.00 – 7.00.

Resorturile de ski vor rămâne, cel mai probabil, închise, însă președintele Franței spune că va reveni cu o decizie finală în acest sens zilele viitoare.

De asemenea, preşedintele a mai declarat că primele vaccinuri anti-COVID-19 le vor fi propuse „celor mai fragili”, fără a fi obligatorii, la sfârşitul anului sau în luna ianuarie a anului viitor.

Macron a afirmat că primele vaccinuri „ar putea fi administrate imediat după validarea de către autorităţile sanitare competente” şi că va urma „o campanie de vaccinare masivă” în acest sens, dar nu obligatorie.

 Bătrânul a sunat la uşa ei, i-a dat o scrisoare şi apoi a dispărut. Când a deschis-o, s-a PRĂBUȘIT. Ce scria acolo

Franța, prima țară din Europa cu peste 2 milioane de cazuri de coronavirus

 

Săptămâna trecută, Franța a devenit prima țară din Europa care a depășit 2 milioane de cazuri de coronavirus, în ciuda măsurii de carantinare națională introdusă pe 30 octombrie.

Astfel, republica a ajuns pe locul 4 pe plan mondial, după Statele Unite, India și Brazilia. De asemenea, cu un bilanț al deceselor cauzate de COVID-19 de 45.000, Franța a devenit a șaptea țară la nivel global în acest caz.

Europa raporta săptămâna trecută aproximativ 14,5 milioane de cazuri de coronavirus, ceea ce o transformă în cea mai afectată regiune din lume, unde s-au înregistrat peste 26% din toate infecțiile la nivel mondial, potrivit bilanțului.

 

Epidemiologul Antoine Flahaut: „Franţa a reuşit să controleze al doilea val al pandemiei COVID-19”

 

Epidemiologul Antoine Flahaut a declarat că Franța, la fel ca alte ţări europene, a reușit să controleze al doilea val al pandemiei COVID-19, precizând că nivelul reproducerii virusului, factorul R, a scăzut la valoarea de 0,93, scrie Le Figaro.

Nu putem vorbi despre epidemie atunci când acest «R» este sub 1. «R»-ul este nivelul de reproducere, adică numărul de persoane pe care le infectezi atunci când eşti infectat. Dacă infectezi mai puţin de o persoană în medie însemană că nu există epidemie”, afirmă specialistul.

Cu toate acestea, Antoine Flahaut aminteşte necesitatea unei ”prelungiri” a restricţiilor impuse în lupta împotriva virusului.

Când «R»-ul este 1, aşa cum este cazul în acest moment în Franţa, ne aflăm în platou. Trebuie ca «R»-ul să scadă şi mai mult pentru ca să intrăm într-o zonă de securitate şi să reluăm controlul asupra epidemiei. Pentru ca epidemia să se stingă, este necesar ca «R»-ul să coboare la 0,70 sau 0,60”, a concluzionat specialistul.

Și autoritățile sanitare din Franța susțin că sunt departe de finalul pandemiei. Cu toate acestea, directorul general al Sănătății, Jerome Salomon, a remarcat totuși „o avansare mai lentă” a epidemiei „peste tot unde au fost aplicate măsuri de frânare precoce, în special restricţii de deplasare”.

„Vârful epidemiei este în faţa noastră, al doilea val încă înaintează”, a anunţat Jerome Salomon.

Citeşte mai multe despre:   Emmanuel Macron,   Franța,   lockdown,   izolare