Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Unul dintre ofițerii lui Macron, filmat când bătea protestatari pe străzile Parisului. Reacția Palatului Elysée (VIDEO)

Unul dintre ofițerii lui Macron, filmat când bătea protestatari pe străzile Parisului. Reacția Palatului Elysée (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 20 Iul 2018, 17:36
Unul dintre ofițerii lui Macron, filmat când bătea protestatari pe străzile Parisului. Reacția Palatului Elysée (VIDEO) Foto:The Independent Externe

Palatul Elysée a anunțat că a demarat procedura de concediere a lui Alexandre Benalla, însărcinat pe lângă şeful Cabinetului preşedinţiei Republicii şi însărcinat cu securitatea, după ce acesta a fost filmat  în timp ce lovea un tânăr în timpul manifestaţiilor de la 1 Mai

Benalla și Vincent Crase, un jandarm rezervist şi agent de primire LREM, se află de vineri  în arest preventiv.

Inițial, Alexandre Benalla a primit doar o suspendare de două săptămâni fără plată şi o mutare, dar apoi Elysée a ”luat decizia de angaja procedura de concediere a lui Alexandre Benalla”, pentru că acesta, ”cu scopul de a-şi proba nevinovăţia, ar fi fost destinatarul unui document al Prefecturii de Poliţie pe care nu era autorizat să-l deţină”.

O sursă apropiată anchetei a declarat pentru AFP că trei polițiști au fost suspendaţi, pentru că au extras imagini de supraveghere video ale Primăriei Parisului şi i le-au trimis lui Benalla.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Alexandre Benalla este acuzat de fapte de violenţă în grup de către o persoană însărcinată cu o misiune în serviciul public, de uzurpare de funcţii, de port ilegal de însemne rezervate autorităţii publice şi de complicitate la deturnarea unor imagini provenind dintr-un sistem de protecţie video.

Imaginile cu Benalla lovind manifestantul au provocat un val de critici și întrebări: De ce nu a aplicat Elysée sancţiuni mai aspre? De ce acesta a continuat să lucreze la Elysée? Ce ştia preşedintele Emmanuel Macron?

Întrebat pe acest subiect, Macron s-a limitat la a spune că ”Republica e inalterabilă”.Au descoperit un aeroport părăsit în urmă cu 50 de ani. Au controlat toată zona şi au rămas uluiţi de ce au mai găsit

Citeşte mai multe despre:   Franta\,   Emmanuel Macron,   Palatul Elysee,   Alexandre Benalla