Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Energia, una dintre cele mai importante teme la întâlnirea dintre președintele României și omologul din SUA. Iohannis: Vreau să discutăm și despre Armată, am putea găzdui mai mulți militari americani

Energia, una dintre cele mai importante teme la întâlnirea dintre președintele României și omologul din SUA. Iohannis: Vreau să discutăm și despre Armată, am putea găzdui mai mulți militari americani

Un articol de: Redacția B1.ro - 13 Aug 2019, 15:39
foto: Hepta.ro - AdMedia / Michael Reynolds Externe

Energia va fi una dintre cele mai importante teme de pe agenda întâlnirii dintre președintele Klaus Iohannis și omologul său din SUA, Donald Trump, după cum reiese dintr-o discuție informală pe care șeful statului a purtat-o cu reprezentanții mas-media, potrivit g4media.ro.

LACRIMI AMARE ÎN SHOWBIZ! BIATA, RONA HARTNER! AU DESCHIS TESTAMENTUL! DIN PĂCATE E ADEVĂRAT! AU FOST ULTIMELE IMAGINI

„Energia este o zonă și sensibilă și importantă. Securitatea energetică ține de securitatea națională”, a explicat președintele.

LACRIMI AMARE PENTRU MIHAI CONSTANTINESCU! S-A ÎNTÂMPLAT LA ORA 5:00 DIMINEAȚA! IMAGINI GREU DE PRIVIT (GALERIE FOTO)

Întrebat de jurnaliști despre nemulțumirile investitorilor americani în domeniu referitoare la OUG 114 și legea offshore, Klaus Iohannis a spus că are informații că „la nivelul guvernului român există o disponibilitate de a repara lucruri care nu au fost bine făcute”.

S-A TERMINAT! OANA LIS A FĂCUT ANUNȚUL DUREROS! VIOREL LIS ȘI-A DAT OCHII PESTE CAP: ‘VĂ ANUNȚ CU DURERE ÎN SUFLET…’

„În ceea ce privește SUA, există îngrijorări că Europa va ajunge prea dependentă energetic de Rusia”, a mai spus președintele.

Klaus Iohannis a mai spus că România își dorește ca Exxon să rămână la noi în țară, dar că i „s-a transmis că această discuțe (referitoare la plecarea companiei din România – n. red.) vine dintr-o politică globală a companiei americane și nu ține neapărat de situația de la noi”.

Alte teme pe care președintele Iohannis le va aborda în cadrul vizitei la Washington se referă la parteneriatul strategic dintre România și SUA, securitate, alocarea a 2% din PIB pentru Apărare, precum și la „relația economică în creștere dintre cele două țări”.

„Sunt chestiuni extrem de importante, care trebuie discutate și reiterate”, a spus președintele.

„Voi aborda și chestiuni care trenează de multă vreme, precum programul Visa Waiver, care trebuie să se rezolve”, a mai adăugat Klaus Iohannis. El a precizat, totuși, că nu există un orizont de timp până la care românii ar putea intra în SUA fără vize.

Întrebat dacă România împărtășește îngrijorările americane referitoare la compania chineză Huawei, președintele Klaus Iohannis a avertizat că „la noi, unii nu sunt încă suficient de îngrijorați”.

„Nu realizează ce se întâmplă de fapt. Va trebui să discutăm și în Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) această temă în curând”, a subliniat el.

„Vreau să discut și despre efectvele militare americane în România, avem disponibilitatea de a găzdui efective mai mari”, a mai spus președintele.

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   SUA
 
 
 
Loading...