Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Credincioşii români din Ucraina se poziţionează în SCHISMA din ORTODOXIE: Ce decizie au luat trei importante parohii din regiunea Cernăuţi

Credincioşii români din Ucraina se poziţionează în SCHISMA din ORTODOXIE: Ce decizie au luat trei importante parohii din regiunea Cernăuţi

Un articol de: B1.ro - 28 Feb 2019, 14:56
Credincioşii români din Ucraina se poziţionează în SCHISMA din ORTODOXIE: Ce decizie au luat trei importante parohii din regiunea Cernăuţi Foto: pixabay.com Externe

Credincioşii români din Ucraina par să se poziţioneze mai degrabă de partea Moscovei în cazul "schismei" din lumea ortodoxiei, după ce Biserica Ortodoxă Ucraineană şi-a declarat autonomia faţă de Patriarhia din capitala Rusiei.

Enoriașii a două parohii românești din raionul Herța, regiunea Cernăuți, au votat duminică, 24 februarie, cu privire la trecerea la Biserica Ortodoxă Ucraineană Autocefală, informează Libertatea Cuvantului.

Cele două comunități religioase au decis să rămână în componența Bisericii Ortodoxe Ucrainene subordonate Patriarhiei Moscovei. 

Este vorba de Biserica „Sf. Parascheva” din satul Banceni și de Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din localitatea Bairachi-Mogoșeșeti.

De asemenea, credincioșii de la parohia „Sf. Spiridon” din Herța au decis să nu facă acest pas, rămânând sub jurisdicția Bisericii Ortodoxe Ucrainene (Patriarhia Moscovei).

Biserica românească „Sf. Spiridon” din Herța este zidită între anii 1779 și 1985. Parohul actual al sfântului locaș este Nectarie Balan.

Până acum, aproximativ 400 de parohii ale Bisericii Ortodoxe Ucrainene subordonate Patriarhiei Moscovei au trecut la Biserica Ortodoxă Ucraineană Autocefală.


 

Accidentul din Andronache poate aduce schimbarea Codului Rurier. Limita de viteză de pe străzile înguste din cartiere, trasă şi mai jos

Citeşte mai multe despre:   Ucraina,   Cernauti,   Biserica Ortodoxa Ucraineana,   Patriarhia Moscovei