Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Epidemia de coronavirus: După ce au ridicat două spitale de la zero, China va construi o fabrică de măşti medicinale în şase zile

Epidemia de coronavirus: După ce au ridicat două spitale de la zero, China va construi o fabrică de măşti medicinale în şase zile

Un articol de: B1.ro - 17 Feb 2020, 17:44
Foto: hepta.ro / Zuma Press / Cheng Min Externe

Criza provocată de epidemia de coronavirus capătă proporții dramatice, aproape 72.000 de persoane fiind infectate la nivel mondial, în timp ce numărul deceselor a atins 1.700. În acest context problematic, o clădire industrială din Beijing va fi transformată în doar șase zile, astfel încât să producă doar măști medicinale.  

Lucrările de construcție au început deja luni, potrivit agențiilor de  știri chineze, iar când va fi gata noua fabrică ar urma să producă peste 250.000 de măști pe zi. 

De la începutul crizei de coronavirus, mai multe clădiri au fost reconvertite în facilităţi pentru tratarea pacienţilor infectaţi iar două spitale de campanie au fost construite de la zero în doar câteva zile.

Pe măsură ce epidemia de coronavirus s-a accentuat măștile medicinale au devenit tot mai căutate de către personalul din sectorul medical dar și de publicul larg. 

În acest context, Guvernul de la Beijing i-a încurajat pe producătorii de echipmente medicale să majoreze producţia pentru a face faţă cererii. Un producător chinez a anunțat că cererea depășește  cinci milioane de măşti, de peste 10 ori mai mult decât nivelul normal.