Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Epocal! Masoneria îşi schimbă POLITICA DE GEN: Ce se alege de un bărbat inițiat care se declară femeie...

Epocal! Masoneria îşi schimbă POLITICA DE GEN: Ce se alege de un bărbat inițiat care se declară femeie...

Un articol de: B1.ro - 02 Aug 2018, 18:05
Epocal! Masoneria îşi schimbă POLITICA DE GEN: Ce se alege de un bărbat inițiat care se declară femeie... Externe

 

Masoneria – poate cea mai conservatoare instituţie a lumii – îşi schimbă în mod surprinzător regulamentele arhaice. Marea Lojă Unită a Angliei, considerată de masonii din întreaga lume drept izvorul regulilor, anunţă reconsiderarea cutumelor prin care doar un bărbat are acces în lojă, scrie EVZ.

În legătură cu actul de recunoaștere a genurilor din 2004 și actul de egalitate din 2010, un marea lojă unită a angliei (UGLE) este onorată să facă publică reconsiderarea politicii sale de gen:

Deși nu a existat nicio solicitare generală de îndrumare privind schimbarea de gen, UGLE consideră că acesta este un moment potrivit pentru a oferi îndrumări membrilor săi. (Adică atelierele din obediență nu au formulat cereri clare de clarificare a unei poziții a Marelui Consiliu pe această problemă, a diversității de gen, dar există semnale că astfel de probleme au apărut și se simte nevoia unei abordări unitare n.n.)

Politica noastră spune clar că un candidat la admitere în Francmasoneria sub jurisdicția UGLE trebuie să fie un BĂRBAT. În cazul în care o persoană care a suferit o schimbare de gen și a devenit un bărbat cere să devină Francmason, atunci cererea sa trebuie să fie procesată în același mod ca și pentru orice alt candidat de sex masculin. Un Francmason care după inițiere încetează să mai fie un bărbat nu încetează să mai fie un Francmason!

De asemenea, trebuie remarcat faptul că persoanele pe care legea le clasifică drept femeie vor fi totuși exceptate de statutul de membru al Marii Loji Unite a Angliei. Ele pot, desigur, să devină membri ale celor două Loje exclusiv feminine - Ordinul Femeilor Francmasoni (OWF) și Ordinului Fraternității Onorabile și al Francmasonilor Antic (HFAF) - ambele se referă la membri ca frați (fără a face diferența de gen, ”frate”, soră” n.n.).”

 

Citeşte mai multe despre:   Masonerie,   Stiri Romania,   UGLE