Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Erdogan: Armata va fi restructurată și reîmprospătată rapid. Mișcarea lui Gulen va fi tratată ca orice altă organizație teroristă

Erdogan: Armata va fi restructurată și reîmprospătată rapid. Mișcarea lui Gulen va fi tratată ca orice altă organizație teroristă

Un articol de: - 22 Iul 2016, 11:33
Erdogan: Armata va fi restructurată și reîmprospătată rapid. Mișcarea lui Gulen va fi tratată ca orice altă organizație teroristă Foto: sputniknews.com Externe

În primul interviu după decretarea stării de urgență în Turcia, președintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că forțele armate ale țării vor fi restructurate și ”reîmprospătate” rapid. Acesta a mai susținut că o nouă încercare de lovitură de stat este posibilă, dar șansele ei de reușită devin tot mai mici pentru că autoritățile sunt tot mai vigilente.

”Este evident că au fost lipsuri și deficiențe semnificative în activitatea serviciilor noastre de informații. Nu are sens să încercăm să ascundem sau să negăm acest lucru. I-am spus-o chiar și șefului serviciilor naționale de informații”, a declarat Erdogan, potrivit RT.

Erdogan îl vede pe clericul Fethullah Gulen, în prezent aflat în exil în SUA, vinovat de puci. În acest context, președintele a anunțat că mișcarea lui Gulen va fi tratată ca ”orice altă organizație teroristă separatistă” și  făcut o comparație cu PKK: ”Vom continua lupta indiferent unde ar fi aceasta. Acești oameni s-au infiltrat în structurile statului și s-au răsculat împotriva statului”.

Recep Erdogan a precizat că o reuniune a Consiliului Militar Suprem - organism ce supraveghează forțele armate -, care ar fi trebuit să aibă loc pe 1 august, ar putea fi convocată săptămâna viitoare.

”Lucrează cu toții împreună pentru ce poate fi făcut și, într-o perioadă foarte scurtă, va apărea o nouă structură. Cu această nouă structură cred că forțele armate vor primi sânge nou. După tot ce s-a întâmplat, cred că trebuie să învățăm o lecție foarte importantă. Acesta este un proces în curs ce nu va înceta niciodată. Vom continua foarte activ, avem planuri”, a mai spus liderul de la Ankara.

Citeşte mai multe despre:   Turcia,   Erdogan,   lovitura de stat,   armata