Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Erdogan: Puciștii au acționat potrivit unui scenariu scris în străinătate. Occidentul îi susține și pe ei și pe teroriști

Erdogan: Puciștii au acționat potrivit unui scenariu scris în străinătate. Occidentul îi susține și pe ei și pe teroriști

Un articol de: - 02 Aug 2016, 18:39
Erdogan: Puciștii au acționat potrivit unui scenariu scris în străinătate. Occidentul îi susține și pe ei și pe teroriști Foto: blog.unwatch.org Externe

Lovitura de stat eșuată a fost planificată în afara granițelor Turciei, iar Occidentul îi susține pe puciști, a acuzat președintele turc Recep Tayyip Erdogan, potrivit AFP, citată de Belfast Telegraph.

"Această lovitură de stat nu este numai un eveniment planificat din interior. Actorii au acționat în țară potrivit unui scenariu scris în străinătate", a acuzat Erdogan.
Acesta a insistat încă o dată că vinovăția pentru acest puci aparține clericului Fethullah Gulen, aflat în exil în SUA, și că Washingtonul trebuie să-l extrădeze cât mai rapid.

”Cum se face că, deși suntem parteneri strategici, eu vă cer să ne predați pe cineva în baza unui document de securitate națională pentru Turcia și voi continuați să-l ascundeți și să-l protejați?", s-a adresat Erdogan autorităților americane.

Mai mult, el a susținut că predicatorul își obține majoritatea veniturilor chiar de pe teritoriul american: între 200 și 300 de milioane de dolari ar câștiga Gulen numai din școlile administrate de fundațiile cu care are legături.

"Din nefericire, Occidentul susține terorismul și este alături de puciști. Cei despre care ne imaginam că sunt prietenii noștri iau partea puciștilor și a teroriștilor", a mai susținut Recep Erdogan, în replică la acuzațiile lansate de politicienii occidentali față de măsurile represive care au urmat loviturii de stat eșuate.

Erdogan a apărat măsurile luate după puci și a susținut că ”starea de urgență care respectă procedurile europene".

"Uitați-vă ce a făcut Franța: trei plus trei plus șase, ea a declarat un an de stare de urgență", a mai declarat liderul de la Ankara.

Citeşte mai multe despre:   Erdogan,   Turcia,   lovitura de stat,   puci,   teroristi