Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Erdogan, ULTIMATUM pentru oficialii de la Bruxelles: Acordul UE-Turcia privind migranţii se va prăbuşi dacă nu ne sunt ridicate vizele

Erdogan, ULTIMATUM pentru oficialii de la Bruxelles: Acordul UE-Turcia privind migranţii se va prăbuşi dacă nu ne sunt ridicate vizele

Un articol de: - 08 Aug 2016, 14:26
Erdogan, ULTIMATUM pentru oficialii de la Bruxelles: Acordul UE-Turcia privind migranţii se va prăbuşi dacă nu ne sunt ridicate vizele Externe

Președintele turc Recep Erdogan a transmis un mesj tranșant oficialilor de la Bruxelles. Acesta a anunțat că acordul pe care țara sa urmează să îl încheie cu Uniunea Europeană privind migranții se va “prăbuși”, dacă oficialii europeni nu ridică vizele pentru cetățenii țării sale.

“Uniunea Europeană nu se comportă sincer cu Turcia. Noi nu ar trebuie să mai avem nevoie de vize de la 1 iunie. Dacă cererile noastre nu sunt satisfăcute, atunci relocările de migranți  nu vor mai fi posibile” , a declarat Erdogan pentru Le Monde.

Totodată,  liderul de la Ankara s-a arătat indignat de lipsa de reacție a partenerilor internaționali la tentativa de lovitură de stat din Turcia.

“Toată lumea a reacţionat la atacul împotriva Charlie Hebdo. Premierul nostru s-a alăturat marşului de pe străzile din Paris. Speram ca liderii lumii occidentale să reacţioneze la tentativa de puci în acelaşi mod şi să nu se mulţumească numai cu câteva clişee”, a spus președintele turc.

Turcia  urma să preia o parte dintre imigranții veniți din Orientul Mijlociu în schimbul unor sume de bani din partea UE, dar și a ridicării vizelor de călătorie.

Cu toate acestea, eliminarea vizelor a fost amânată în urma unei dispute între Bruxelles şi Ankara privind legislaţia antiterorism, dar şi în urma îngrijorării Occidentului în legătură cu epurările lansate de Turcia după tentativa eşuată de lovitură de stat.

Citeşte mai multe despre:   vize,   puci,   lovitura de stat,   Erdogan,   acord