Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Eșec pentru SpaceX, patronată de excentricul Elon Musk: Un prototip de navă spațială „Starship” a explodat

Eșec pentru SpaceX, patronată de excentricul Elon Musk: Un prototip de navă spațială „Starship” a explodat

Un articol de: George Lupu - 30 Mai 2020, 16:25
Eșec pentru SpaceX, patronată de excentricul Elon Musk: Un prototip de navă spațială „Starship” a explodat Externe

Cu puțin timp înainte de lansarea istorică a navei spațiale Crew Dragon, compania aerospațială SpaceX, patronată de excentricul Elon Musk, a înregistrat un eșec. Un prototip de navă spațială „Starship” a explodat, vineri, în timpul unui test în sudul statului american Texas, relatează The Guardian.

Motivul exploziei ar avea legătură cu o dezvoltare mult prea rapidă a programului de zbor al navei. Aceasta fiind nepregătită corespunzător pentru lansare, a explodat. Explozia nu are legătură cu celalată lansare de la Centrul Spațial Kennedy din Florida, care folosește un alt sistem de rachete.

 A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

Prototipul navei a dispărut într-o minge de foc în zona de testare de la Boca Chica a firmei SpaceX, totul fiind difuzat în cadrul unui livestream înregistrat de site-ul Nasa Spaceflight. Nu au fost raportate victime sau răniți.

Racheta cu pricina, Starship de 120 de metri, este concepută să transporte oameni și 100 de tone de încărcătură de marfă spre Lună și Marte. Ea este centrală pentru ambițiile lui Musk de a transforma călătoriile spațiale și colonizarea spațiului în fapte cotidiene. Amintim, în acest sens, că SpaceX a dezvăluit în 2019 un prototip de nava spaţială Starship, proiectată pentru a transporta un număr mare de oameni şi mărfuri spre Lună şi Marte.

 

SpaceX și NASA, la a doua încercare de a-i lansa în spațiu pe astronauții Doug Hurley și Bob Behnken

Exlozia prototipului "Starship" are loc în contextul în care zborul navetei Crew Dragon trebuia să aibă loc miercuri, fiind primul zbor cu echipaj lansat de pe teritoriu american după anul 2011. Acetsa a fost însă reprogramat pentru sâmbătă, dacă vor exista condiții meteo care să permită acest lucru.

Cu patru ore și 30 de minute înainte de pornirea motoarelor, Departamentul Meteorologic al Forțelor Aeriene din SUA va stabili dacă condițiile atmosferice sunt optime pentru lansare. Nava spaţială Crew Dragon va fi lansată cu ajutorul rachetei Falcon 9 de la Centrul Spaţial Kennedy, din Florida. După 12 minute de la decolare, Crew Dragon va fi lăsată să zboare singură.

Unul dintre obiectivele principale ale programului spațial desfășurat de NASA și SpaceX este să facă spațiul mai accesibil, iar deplasarea către Stația Spațială să se facă mai ușor. Pentru acest program, NASA intenționează să reducă costurile lansărilor spațiale și să le deschidă către scopuri comerciale sporite.

Pentru SpaceX însă misiunea este o premieră. Este pentru prima dată când o companie privată trimite oameni în spațiul cosmic.

 

Planul lui Elon Musk de a bombarda nuclear planeta Marte

 

Elon Musk, fondatorul SpaceX, plănuiește să bombardeze planeta Mare în încercarea de a o face accesibilă vieții omenești. Acest plan nu este văzut cu ochi buni de Moscova. Autoritățile de la Kremlin susțin că planul este de fapt o acoperire pentru supremația spațială a SUA.

"Un singur lucru stă în spatele acestei demagogii: este o acoperire pentru trimiterea de arme nucleare în spațiu", a spus Rogozin, potrivit The Moscow Times.

Citeşte mai multe despre:   SpaceX,   Elon Musk