Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe "Este o onoare să primesc un prieten atât de bun al Americii la Casa Albă". Donald Trump extrem de laudativ la adresa României și a președintelui Iohannis (VIDEO)

"Este o onoare să primesc un prieten atât de bun al Americii la Casa Albă". Donald Trump extrem de laudativ la adresa României și a președintelui Iohannis (VIDEO)

Un articol de: - 09 Iun 2017, 22:25
"Este o onoare să primesc un prieten atât de bun al Americii la Casa Albă". Donald Trump extrem de laudativ la adresa României și a președintelui Iohannis (VIDEO) Externe

Donald Trump a lăudat România și activitatea președintelui Iohannis în cadrul declarațiilor comune, întinse pe aproximativ 30 de minute, de la Casa Alba de la finalul întrevederii bilaterale.

"Este o onoare să primesc un prieten atât de bun al Americii la Casa Albă.

Poporul român şi cel american au foarte multe în comun, relaţia dintre cele două state se întinde de peste un secol, dar azi sărbătorim parteneiratul nostru strategic care a început cu 20 de ani în urmă.

Vizita dvs vine într-un moment important, pentru toate naţiunile responsabile din lume", a început Donald Trump.

Președintele american a profitat de ocazie pentru a îndemna toată lumea să își sporească efortul împotriva terorismului și a Statului Islamic și a transmite un mesaj foarte clar națiunilor arabe, în contextul ultimul scandal în care e implicat Qatarul, de a nu sponsoriza mișcări extremiste.

"Vreau să fac apel către toate naţiunile să nu mai susţină terorismul. Nu voi numi aceste state dar nu am terminat cu rezovarea problemelor, dar le vom rezolva nu avem încotro, este prioritatea mea. Pentru că prima mea datorie ca preşedinte este să îi ţin în siguraţă pe americani, pe tot timpul campaniei am pus accentul pe lupta contra terosimului şi acum la fel", a cerut Donald Trump.

"Nu mai finanţaţi!", a tunat președintele american înainte de a reveni și a mulțumi României pentru efortul depus în această privință.

"Vreau să mulţumesc pooporului român pentru tot ce au făcut şi au contribuit contra acestui pericol.

Au propriile lor probleme, au făcut foarte multe în această privinţă, România e un membru important al coaliţiei contra ISI, al patrulea contributor cu trupe în Afganistan.Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea, ameninţată cu moartea de Liviu Dragnea!

23 dintre cetăţenii voştri au plătit preţul şi SUA onorează sacrificiul lor.

Recunosc puterea de conducere a lui Klaus Iohannis şi că România a decis să crească contribuţia bugetului apărării. Sperăm că şi celelalte state din NATO vor urma exemplu României şi că îşi vor îndeplini partea financiară.

Datorită acţiunilor noastre banii încep să vină la NATO, alte state încep să realizeze că a venit timpul să îşi respecte obligaţiile.

Împreună putem face faţă provocărilor din lume.

Apreciez eforturile pentru lupta contra corupţiei şi apărarea statului de drept, mediu în care investiţiile pot înflori, abia astept să înflorim aceste legături economice şi culturale dintre noi. Românii au făcut contribuţii foarte importante, printe ele premiul Nobel lui Elie Wiesel, săptămâna aceasta comunitatea evreiască din SUA i-au acordat preşedintelui Iohannis înaltă distincţie pentru munca sa.

Viitoarele relaţii dintre România şi SUA sunt luminoase, vă mulţumesc pentru conducerea dvs şi că aţi venit aici, abia aştept să întărim relaţiile cu poporul dvs, relaţia a fost bună dar acum e mai puternică ca niciodată”, spus Donald Trump.

"Este o onoare să primesc un prieten atât de bun al Americii la Casa Albă". Donald Trump extrem de laudativ la adresa României și a președintelui Iohannis

Citeşte mai multe despre:   Donald Trump,   Klaus Iohannis,   parteneriat,   Statele Unite,   terorism