Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Moment istoric. Guvernul Boris Johnson a abrogat Actul din 1972, prin care Marea Britanie a aderat la UE: `Nu există punct de întoarcere`

Moment istoric. Guvernul Boris Johnson a abrogat Actul din 1972, prin care Marea Britanie a aderat la UE: `Nu există punct de întoarcere`

Un articol de: Vladimir Ionescu - 18 Aug 2019, 14:40
foto: Twitter Externe

Guvernul din Marea Britanie a abrogat oficial legea adoptată de Parlament în 1972, prin care se consfințea aderarea arhipelagului la Uniunea Europeană, a anunțat premierul Boris Johnson, pe Twitter.

ROMÂNIA, ÎN LACRIMI: FLORIN PIERSIC JR., MESAJ DESPRE MOARTEA TATĂLUI SĂU ...E EXTREM DE DUREROS

„Părăsim UE la 31 octombrie. Semnarea acestui document (n.r. - proiectul de lege privind abrogarea actului de aderare) arată că vom prelua controlul asupra legilor noastre începând cu ziua Brexitului”, a anunțat Boris Johnson, pe Twitter.

ADIO, RONA HARTNER! VESTEA TRISTĂ DESPRE MAREA ACTRIȚĂ A FOST CONFIRMATĂ! CU REGRET VĂ ANUNȚĂM CĂ...

Actul din 1972 este documentul, prin care legislația comunitară a fost ratificată în legislația britanică. Anunțul privind aborgarea sa marchează în ceea ce privește recăpătarea suveranității britanice. Preluăm controlul asupra propriilor noastre legi, cum au votat oamenii în 2016, a anunțat Guvernul Johnson.

DECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ! METODA PRIN CARE MIHAI CONSTANTINESCU VA FI SCOS DIN COMĂ, DE CĂTRE MEDICI. NU E GLUMĂ!

Abrogarea Actului din 1972 va intra în vigoare abia de la 31 octombrie, atunci când se presupune că Marea Britanie va părăsi efectiv UE.

„Acesta este un semnal clar către oamenii acestei țări, că nu există punct de întoarcere - ieșim din UE pe 31 octombrie, după cum ne-am angajat, indiferent de circumstanțe - livrând instrucțiunile care ne-au fost transmise în anul 2016.

Votul celor 17,4 milioane de oameni care au hotărât să părăsim UE este cel mai important mandat democratic primit vreodată de către un guvern britanic. Politicienii nu pot alege ce voturi populare să respecte și ce nu. Parlamentul deja a votat să părăsească UE pe 31 octombrie. Semnarea acestui proiect de lege ne asigură că Acordul de retragere din UE va aborga Actul Comunităților Europene din 1972 chiar în ziua ieșirii.

Asta facem prin acest demers. Acesta este un moment de referință în ceea ce privește preluarea controlului asupra propriilor legi și recuperarea lor din mâinile Bruxelles-ului”, a spus Steve Barclay, secretarul britanic însărcinat cu Brexitul.

Boris Johnson, tweet istoric

Citeşte mai multe despre:   Boris Johnson
 
 
 
Loading...