Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Estonia dă lecții Europei la EDUCAȚIE. De la o țară ex-sovietică săracă la cele mai bune rezultate la testele PISA

Estonia dă lecții Europei la EDUCAȚIE. De la o țară ex-sovietică săracă la cele mai bune rezultate la testele PISA

Un articol de: B1.ro - 24 Oct 2018, 16:09
Estonia dă lecții Europei la EDUCAȚIE. De la o țară ex-sovietică săracă la cele mai bune rezultate la testele PISA Externe

Estonia, de la o țară ex-sovietică la cea mai performată țară din Europa la EDUCAȚIE. Profesorii au salarii mici, dar elevii au obținut cele mai bubne rezultate la testele PISA

Estonia face un salt uriaș la capitolul educație. De la o țară ex-sovietică, săracă și cu profesori prost plătiți, Estonia devine țara cu cele mai bune rezultate din Europa la testele PISA.

Astfel, rezultatele PISA arată că sărăcia nu îți stabilește destinul, scrie Hotnews.

Cum au dezvoltat un sistem școlar bazat pe echitate și incluziune

  • Toți elevii au acces egal la educație, iar școlile trebuie să ofere cel mai bun mediu de învățare pentru toată lumea, indiferent de contextul socio-economic al elevilor.
  • Toți copiii primesc un prânz gratuit la școală, manuale gratuite, transport școlar gratuit și multe activități extrașcolare. Sistemul trebuie să aibă grijă de copiii care au nevoie de sprijin suplimentar. De exemplu, multe școli oferă și micul dejun pentru elevii care vin înfometați la școală.
  • Multe școli au centre de sprijin pentru a ajuta elevii care au dificultăți de invatare sau problemele disciplinare. În cazul în care școala este prea mică pentru a angaja un psiholog cu normă întreagă sau un terapeut, școala oferă serviciul prin intermediul centrelor de sprijin finanțate de stat.
  • Elevii care au dificultăți în a urma curriculumul obișnuit au un program individual de studiu. Repetarea anului scolar nu se practica. Școlile nu primesc fonduri suplimentare doar pentru că au mai mulți elevi din medii socio-economice sărace. De fapt, aceasta nu este o problemă la școli - școlile acordă atenție rezultatelor elevilor și nu mediului din care provin.
Citeşte mai multe despre:   Estonia