Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Europa, divizată de protestele pro şi contra migranţi (VIDEO)

Europa, divizată de protestele pro şi contra migranţi (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 28 Sep 2015, 12:34
Europa, divizată de protestele pro şi contra migranţi (VIDEO) Foto: Euronews Externe

Refugiații împart Europa în două. Peste 15 mii de oameni au ieşit în stradă la Bruxelles pentru a încuraja primirea refugiaţilor. Evenimentul a fost organizat de mai multe asociaţii care îi sprijină pe refugiaţi şi a fost pus la cale inclusiv pe reţelele de socializare. În acelaşi timp, de data aceasta în oraşele mari din Polonia, liderii extremei drepte au organizat manifestări împotriva imigranţilor.

"Refugiaţii sunt bineveniţi", s-a putut citi pe pancartele manifestanţilor. Aceştia s-au adunat în apropierea Gării de Nord, nu departe de clădirea unde migranţii trebuie să îşi depună cererile pentru azil. Belgienii au purtat şi banderole în semn de solidaritate cu refugiaţii. Organizatorii au estimat numarul manifestanţilor la 20.000, în timp ce poliţia a anunţat 15.000 de persoane.

Platforma civică de sprijin pentru refugiaţi, una dintre organizaţiile care au pus la cale mitingul, a salutat succesul evenimentului pe reţelele de socializare. Într-un parc din apropierea locului unde s-a desfăşurat manifestaţia, o tabără de corturi a fost ridicată recent pentru a oferi adăost, mâncare şi îmbrăcăminte refugiaţilor care continuă să vină în capitala belgiană.

Pe de altă parte, în Varşovia, extrema dreaptă a organizat o serie de proteste faţă de migranţi, la care au participat mii de persoane. Manifestările au fost organizate în urma deciziei premierului Ewa Kopacz ca Polonia să se alăture celorlalte state membre UE în a oferi asistenţă financiară refugiaţilor.

De asemenea, Polonia urmează să accepte aproximativ 7.000 de refugiaţi până în 2017. Ca răspuns la aceste manifestaţii, Kopacz s-a alăturat unor activişti care acoperă cu vopsea, în cadrul unei campanii, inscripţii rasiste de pe ziduri din capitala poloneză. Campania vizează să eradicheze toleranţa "pasivă" a discursului urii în spaţiile publice. Voluntari au acoperit cu vopsea inscripţii antiimigraţie şi homofobe de pe ziduri şi clădiri.


Europa, împărțită în două de imigranți

Citeşte mai multe despre:   imigranti,   migranti,   proteste,   Bruxelles,   refugiati