Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | Crește numărul îmbolnăvirilor în Europa. „Virusul nu cunoaşte frontiere. Trebuie să cooperăm” (VIDEO)

CORONAVIRUS | Crește numărul îmbolnăvirilor în Europa. „Virusul nu cunoaşte frontiere. Trebuie să cooperăm” (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 26 Feb 2020, 08:38
CORONAVIRUS | Crește numărul îmbolnăvirilor în Europa. „Virusul nu cunoaşte frontiere. Trebuie să cooperăm” (VIDEO) Foto: Hepta - Zuma Press / Cheng Min Externe

Epidemia de coronavirus se apropie vertiginos de graniţele României. Noi cazuri au fost descoperite în Austria şi Croaţia. Două persoane au fost infectate cu Covid-19 în Tirol, land situat în zona de vest a Austriei. Una dintre cele două persoane ar fi călătorit recent în Italia. De asemenea, în Croația a fost depistat primul caz de infecție cu noul coronavirus. Este vorba despre un tânăr care a vizitat Milano, informează B1 TV. 

Au fost înregistrate, de asemenea, cazuri de infecție cu coronavirus în Belgia, Finlanda, Suedia, Franța, Marea Britanie și Spania.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Toate statele vecine Italiei s-au angajat că nu-şi vor închide frontierele cu această ţară ca urmare a temerilor privind epidemia cu noul coronavirus, conform unei declaraţii comune semnate marţi la Roma de miniştrii Sănătăţii din aceste ţări.

Ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, a asigurat că nu există „nicio modificare a condiţiilor de călătorie pentru italieni”. Oricum, consideră el, „vorbim despre un virus care nu recunoaşte frontierele″. Pentru a-l combate, „trebuie să cooperăm, nicio ţară nu poate acţiona singură″.

Prefectul landului Tirol a ordonat, însă, întreruperea accesului public în celebrul hotel Grand Europa din Innsbruck, după ce unul dintre angajați a devenit suspect de coronavirus.

Este vorba despre o femeie de 24 de ani, recepționeră la hotel, și concubinul său italian. Polișia li autoritpșile sanitare îi testează pe oaspeții și personalul hotelului, vechi de peste 150 de ani. Nimeni nu intră și nu iese din hotel. Nu există informații dacă printre turiști s-ar afla și cetățeni români.

Toată populația din Austria este îndemnată să își facă provizii pentru cel puțin două săptămâni, 59 de spitale sunt pregătite pentru intervenție.A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

Majoritatea spitalelor - 15 dintre ele - sunt în Austria Superioară, 14 în Austria Inferioară și opt în Tirol. Viena are „câteva sute de paturi”, a declarat consilierul de sănătate al orașului Peter Hacker.

Președintele Societății austriece pentru prevenirea crizelor, Herbert Saurugg, cere populației să-și facă provizii pentru două săptămâni - alimente, apă, medicamente. „Pericolul poate fi creat de blocajele de livrare pentru supermarketuri din cauza defecțiunilor din infrastructură”, a spus Saurugg.

Generalul Fritz Lang, director pentru securitate publică al Ministerului de Interne austriac și șef al Serviciului federal al poliției BKA, a declarat că dacă se va institui o situație de carantină, poliția va păzi farmaciile și transporturile de medicamente.
 

Citeşte mai multe despre:   Europa,   Italia