Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Europa nu poate interveni în Libia. ONU blocată de China

Europa nu poate interveni în Libia. ONU blocată de China

ONU nu poate hotărâ asupra unei eventuale intervenţii în Libia din cauza Chinei, în timp ce Statele Unite nu şi-au definit încă poziţia, a afirmat, marţi, şeful diplomaţiei franceze, Alain Juppe, conform HotNews.

"Dacă suntem blocaţi astăzi nu este doar pentru că Europa este neputincioasă, este pentru că în Consiliul de Securitate, pentru moment, China nu vrea să audă de discuţii despre o rezoluţie care să conducă la o ingerinţă a comunităţii internaţionale în afacerile unei ţări”, a declarat Juppe.

"Am auzit spunându-se că americanii au dat dovadă de o luciditate extraordinară în privinţa Tunisiei şi a Egiptului şi că Franţa nu a văzut nimic. Nu vom polemiza şi nici nu revenim la trecut, dar vedem bine că asupra Libiei, nu ştiu dacă am văzut totul, dar în orice caz am văzut înaintea altora", a mai adăugat francezul.

Ministrul apreciase anterior acestor declaraţii că măsura de închidere a spaţiului aerian libian este depăşită ţinând cont de progresul făcut de armata lui Gaddafi în luptele cu rebelii.

Marile puteri mondiale s-au reunit, marţi, la Paris, în cadrul forumului internaţional G8 pentru a discuta dorinţa Franţei şi Germaniei de impunere a unei restricţii pe spaţiul aerian libian.

Oficialii nu au reuşit să ajungă la un numitor comun privind această măsură.

Citeşte mai multe despre:   ONU,   Libia,   Franta\,   Germania,   Paris,   China,   Statele Unite