Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Europarlamentarii din Grupul Verzilor au propus găzduirea refugiaților în sediul Parlamentului European de la Strasbourg, care stă nefolosit 300 de zile pe an

Europarlamentarii din Grupul Verzilor au propus găzduirea refugiaților în sediul Parlamentului European de la Strasbourg, care stă nefolosit 300 de zile pe an

Un articol de: -
Foto: eurojust.ro Externe

Europarlamentarii din Grupul Verzilor au propus ca refugiații să stea în birourile de la Strasbourg ale eurodeputaților, aceștia putându-și desfășura activitatea numai la Bruxelles, informează AFP, citată de Agerpres.

Majoritatea eurodeputaților se plâng de faptul că trebuie să se deplaseze între Strasbourg, unde se află sediul oficial al Parlamentului European (PE), dar al cărui plen se reunește doar o dată pe lună, și Bruxelles, unde au loc reuniunile grupurilor politice și ale comisiilor tematice.

Liderului grupului ecologist din PE, Philippe Lamberts, a susținut că, oricum, clădirea de la Strasbourg este folosită numai 50 de zile pe an. Afirmația a fost făcută în timpul dezbaterii ce a urmat după ce Juncker a cerut imperativ statelor membre UE să preia prin cote obligatorii 160.000 de refugiați.

”În cele 300 de zile care mai rămân, cele 750 de birouri ale deputaților europeni, încălzite și echipate cu dușuri individuale, sunt goale și inutile', a remarcat liderul ecologiștilor. Drept urmare, 'propunem ca această reședință secundară a PE, perfect echipată, să fie pusă la dispoziție pentru primirea provizorie a imigranților și refugiaților, iar ședințele plenului să se desfășoare la Bruxelles”, a mai spus Philippe Lamberts.

Daniel Cohn-Bendit, fostul lider istoric al Verzilor, a spus că acest lucru ”este realizabil”.

Pe de altă parte, eurodeputata conservatoare franceză Anne Sander a mărturisit că ideea Verzilor i se pare ”o idee nebunească” ce ”poluează complet dezbaterea despre imigranți”.

Citeşte mai multe despre:   Parlamentul European,   refugiati,   imigranti
 
 
 
Loading...