Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Europarlamentarul Manfred Weber: Guvernul României se implică în treburile justiției, încălcând independența magistraților

Europarlamentarul Manfred Weber: Guvernul României se implică în treburile justiției, încălcând independența magistraților

Comportamentul actual al Guvernului român, care se implică clar în treburile justiției, nu poate fi tolerat de liderii europeni și nici de cei germani, explică europarlamentarul german Manfred Weber, membru în Comisia pentru afaceri constituționale.

”Nu putem tolera comportamentul actualului Guvern din România. Se implică clar în treburile justiției, încălcând independența magistraților. Asta compromite separarea puterilor în stat”, a declarat Weber într-un interviu pentru Calea Europeană.

Acesta a precizat, de asemenea, că este necesară și integrarea socială a romilor pentru ca Germania să fie de acord cu aderarea țării noastre la Schengen.

”Precizez faptul că nu este o chestiune legată de discriminarea românilor sau a bulgarilor, dar sunt de acord și sustin ministrul de interne german, care, de curând, a declarat că este necesară o acțiune politică urgentă pentru promovarea și integrarea socială a romilor. În căutarea unui trai mai bun, mulți români și bulgari au migrat în Germania, în mod special, în ultimele luni. Din păcate, s-a căutat accesarea beneficiilor sociale pe care statul german le oferă. De aici și poziția Germaniei împotriva aderării. De asemenea, susțin poziția ministrului german de interne, care consideră că rata de absorbție a României a scăzut la un nivel deplorabil”, a completat liderul PPE.

Acesta a explicat însă că este necesară publicarea următorului raport MCV al Comisiei Europene pentru a se putea lua o decizie privind aderarea țării noastre la spațiul Schengen.

Citeşte mai multe despre:   Germania