Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Europol, semnal de alarmă privind crima organizată: Se extinde în toate zonele din UE

Europol, semnal de alarmă privind crima organizată: Se extinde în toate zonele din UE

Un articol de: George Lupu - 12 Apr 2021, 15:28
Europol, semnal de alarmă privind crima organizată: Se extinde în toate zonele din UE sursa foto: pixabay Externe

Europol trage un puternic semnal de alarmă privind extinderea crimei organizate în toate zonele din Uniunea Europeană. Raportul relevă că există un mare pericol ca infractorii să exploateze, de asemenea, pandemia de COVID-19 şi efectele sale economice şi sociale pe termen lung. Acestea ar putea fi ''condiţii ideale'' pentru infractori pentru a viza cetăţeni, companii şi entităţi publice, scrie dpa.

Una dintre concluziile raportului Europol este aceea că 70% din bandele şi reţelele infracţionale sunt active în cel puţin trei state membre UE. Cel puţin 40% dintre bandele infracţionale sunt implicate în traficul de droguri, de departe cea mai răspândită activitate infracţională în UE.

Studiul arată în mod clar un grad ridicat de organizare a bandelor infracţionale şi modul strâns în care lumea interlopă se împleteşte cu aspectele legale ale vieţii.

Bandele infracţionale sunt organizate aidoma companiilor, cu diferite niveluri de management. Peste 80% din reţelele infracţionale au folosit structuri de afaceri legale şi cel puţin 60% dintre bande au utilizat mita ca mijloc de a-şi continua afacerile.

Spălarea banilor a fost organizată în mod profesionist şi a fost creat un sistem financiar interlop, menţionează raportul, care adaugă că bandele infracţionale vor profita de toate posibilităţile pentru a submina economiile europene.

Citeşte mai multe despre:   crima organizata,   Europol