Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe EXCLUSIV // Clanurile interlope terorizează Suedia. Guvernul și presa trag semnalul de alarmă. Dezvăluirile unui român stabilit la Stockholm: „Se cred în Bronx, în anii '60-'70"

EXCLUSIV // Clanurile interlope terorizează Suedia. Guvernul și presa trag semnalul de alarmă. Dezvăluirile unui român stabilit la Stockholm: „Se cred în Bronx, în anii '60-'70"

Un articol de: Andi Miron - 23 Sep 2020, 17:54
EXCLUSIV // Clanurile interlope terorizează Suedia. Guvernul și presa trag semnalul de alarmă. Dezvăluirile unui român stabilit la Stockholm: „Se cred în Bronx, în anii '60-'70" Malmo, Suedia. Foto: VisitSweden.com Externe

Clanurile mafiote au ajuns și în țările nordice, unde dau jafuri armate, în „bande familiale". Poliția și Guvernul Suediei trag un semnal de alarmă în acest sens, în urma violențelor care persistă de ani de zile, informează AFT, citată de Agerpres. 

Zone mărginașe ale orașelor sunt ținta clanurilor. Explozii de grenade în imobile, mașini incendiate, trafic de droguri și acțiuni de șantaj, acestea sunt faptele care în ultima vreme țin paginile ziarelor scandinave. Cetățenii suedezi, neobișnuiți cu astfel de evenimente, se tem, în timp ce premierul a declarat război acestor bande. Momentan, totul este la nivel declarativ. 

„Este o otravă în societatea noastră și trebuie să scăpăm de ea", a declarat la începutul lunii septembrie premierul suedez Stefan Lofven. 

Potrivit poliției suedeze, există cel puțin 40 de clanuri familiale care terorizează statul scandinav.

În primul semestru al anului 2020, 20 de persoane au fost ucise în 163 de schimburi de focuri. Anul trecut, 42 de persoane au murit în 334 de incidente. În ultimii ani, guvernul a luat măsuri în vederea stopării actelor de vandalism ale interlopilor, însă n-au avut mare efect în statul cu 10,3 milioane de locuitori, cunoscut drept unul dintre cele mai sigure state din lume. 

 

Politicile de stimulare a creșterii populației, riscante pentru Suedia

 

Suedia, unul dintre statele cu cel mai ridicat nivel de trai din lume, are o populație într-o continuă creștere, de zeci de ani. Politicile guvernului au avut succes, dar totodată, reprezintă și o mare provocare. Julian Dirlau, un român stabilit în Suedia, a povestit pentru B1.ro experiența sa, în calitate de cetățean al Stockholmului, de ani de zile. 

„Sunt multe cartiere rău famate, cu mulți arabi care se cred în Bronx, în anii '60-'70. Droguri, furturi, violuri, lucruri despre care nu se știa în Suedia. În Stockholm e nebunie în cel puțin 10 cartiere de la marginea orașului. Și în Malmo este destul de grav, în zona de sud. Mulți suedezi preferă să se mute în centru, chiar dacă prețurile sunt mai mari. Mircea Badea şi-a arătat WhatsApp-ul la televizor, iar oamenii N-AU PUTUT CREDE când au văzut ce are în conversaţii

De aproximativ 10 ani a început să ia amploare acest fenomen. Totul a luat-o pe o puternică pantă ascendentă în momentul în care au fost obligați să primească refugiați. Au venit cetățeni din țările arabe și Africa", a declarat românul stabilit la Stockholm din 2012 pentru B1.ro

Suedia are o populație de 10,2 milioane de locuitori. În 2010, avea 9,3 milioane, în 2000 - 8,8 milioane, iar în 1990 - 8,5 milioane. România în schimb, se află într-un proces accelerat de depopulare: 2019 (19,4 milioane de locuitori), 2010 (20,2 milioane), 2000 (22,4 milioane), 1990 (23,2 milioane). 

 

Clanurile de hoți și cerșetori romi au invadat Suedia

 

Clanurile de tâlhari și de cerșetori din România, nu lipsesc nici în Suedia. Au proliferat și în zona de nord a continentului, după ce marile capitale din occident au fost luate cu asalt în ultimii 20 de ani. 

„Există români de calitate în Suedia, dar și oameni fără remușcări și viitor, de etnier romă, care cerșesc pe stradă, în transportul public și care fură de prin magazine. Este un fenomen care a luat amploare în ultimii ani", a dezvăluit românul stabilit în Suedia pentru B1.ro

Citeşte mai multe despre:   EXCLUSIV,   Suedia,   interlopi,   Stockholm