Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe EXCLUSIV // Donald Trump joacă „totul sau nimic" la alegerile prezidențiale din SUA. Cristian Pîrvulescu: „Aici este riscul"

EXCLUSIV // Donald Trump joacă „totul sau nimic" la alegerile prezidențiale din SUA. Cristian Pîrvulescu: „Aici este riscul"

Un articol de: Andi Miron - 13 Aug 2020, 14:25
EXCLUSIV // Donald Trump joacă „totul sau nimic" la alegerile prezidențiale din SUA. Cristian Pîrvulescu: „Aici este riscul" foto: Hepta.ro / AdMedia / Andrew Harrer Externe

A mai rămas puțin timp până la alegerile prezidențiale din SUA, programate pentru data de 3 noiembrie. În prezent, Donald Trump și Joe Biden livrează mesaje care îi pot poziționa cât mai bine în cursa pentru mandatul de la Casa Albă: atacuri la adresa contracandidatului, dar și a potențialelor pericole din plan extern. Astfel, de curând, China a fost arătată din nou cu degetul de către Donald Trump

„Dacă nu voi câștiga alegerile, China va controla Statele Unite. Va trebui să învățați chineza, acesta este adevărul", a declarat Donald Trump într-un interviu pentru Hugh Hewitt, potrivit Huffpost.

Prof. univ. dr. Cristian Pîrvulescu, decan al Facultății de Științe Politice din cadrul SNSPA, a comentat în exclusivitate pentru B1.ro strategia de campanie a lui Donald Trump

„Este o declarație electorală care încearcă să-i conserve electoratul, pentru că o bună parte din societatea americană consideră China drept concurență neloială. Și atunci, concurența economică se transformă într-un război geopolitic cu dimensiuni electorale importante. Nu este o noutate, nu doar Trump a făcut asta. Doar că Trump este un maestru al identificării dușmanilor și al mobilizării electoratului. 

Consilierii săi încearcă să identifice teme care ar putea să-i fie de folos și cred că tema aceasta, a Chinei comuniste periculoase, ar putea să-l ajute. Donald Trump spune că America va fi distrusă, pentru că 'democrații sunt trădători', pentru că 'doamna Kamala Harris este o imigrantă, cu origini amestecate'. Același lucru a spus și despre Obama, dar există un electorat, o parte a celor care susțin supremația albă. Exagerările sunt foarte mari. China a recuperat enorm în ultimele decenii, dar nu poate să controleze Statele Unite. Niciun președinte al SUA, indiferent de orientările ideologice, nu ar putea să acționeze împotriva interesului american", a declarat Cristian Pîrvulescu pentru B1.ro

 

Cristian Pîrvulescu: „Donald Trump va încerca să întărească extrema"

 

Profesorul Cristian Pîrvulescu crede că Donald Trump, împreună cu echipa sa de consilieri, va continua să abordeze un discurs extremist, o strategie foarte riscantă. 

Donald Trump va încerca să întărească extrema. Asta ar însemna să răspundă foarte mult așteptărilor electoratului radical, conspiraționist, religios republican. Aici este un risc, pentru că asta îl poate izola. Există o bună parte a Partidului Republican, nu foarte manifestă, dar consistentă, care este total nemulțumită de această direcție, pentru că este împotriva ideologiei republicaniste. Este un discurs radical, care nu mobilizează centrul, ci extrema. Important este să mobilizezi centrul, în special zona adversarului. În cazul de față, zona de centriști-democrați.ULTIMA ORĂ! Nicușor Dan îşi începe mandatul în FORȚĂ! Iată primii doi oameni pe care-i DĂ AFARĂ!

Joe Biden reprezintă genul de politician centrist, care satisface zonele centriste din ambele formațiuni politice, Partidul Republican și Partidul Democrat. Din acest punct de vedere, are un avantaj, pentru că în 2016, Hillary Clinton a fost văzută 'prea liberală' și a pierdut din alegătorii centriști", a precizat profesorul universitar pentru B1.ro.

Citeşte mai multe despre:   Cristian Pirvulescu,   Donald Trump,   alegeri SUA,   SUA,   alegeri,   China,   EXCLUSIV