Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe EXCLUSIV // Guvernul maghiar, pentru B1.RO, despre restricțiile de călătorie impuse românilor în contextul exploziei cazurilor de coronavirus: "Urmărim ce fac vecinii noștri. Este abordarea corectă într-o situație de genul acesta"

EXCLUSIV // Guvernul maghiar, pentru B1.RO, despre restricțiile de călătorie impuse românilor în contextul exploziei cazurilor de coronavirus: "Urmărim ce fac vecinii noștri. Este abordarea corectă într-o situație de genul acesta"

Un articol de: George Forcoș - 13 Iul 2020, 10:33
EXCLUSIV // Guvernul maghiar, pentru B1.RO, despre restricțiile de călătorie impuse românilor în contextul exploziei cazurilor de coronavirus: "Urmărim ce fac vecinii noștri. Este abordarea corectă într-o situație de genul acesta" foto: Facebook Externe

EXCLUSIV // Guvernul maghiar a luat decizia să treacă România “în zona galbenă” de risc, în contextul pandemiei de coronavirus, alături de alte state precum Marea Britanie, Portugalia, Suedia, Serbia și Bulgaria.  Prin urmare, românii care intră în Ungaria vor trebui să stea în carantină, pe care o vor putea părăsi abia atunci când vor avea două rezultate negative la teste pentru coronavirus efectuate la interval de 48 de ore.

 

Explicațiile guvernului maghiar despre noile restricții de călătorie

 

Noile restricții de călătorie vor intra în vigoare începând de miercuri și au fost luate având în vedere îngrijorarea autorităților de la Budapesta privind creșterea numărului de cazuri de coronavirus în România, așa cum rezultă dintr-un răspuns oferit de Guvernul ungar pentru B1.RO.

Potrivit autorităților maghiare noile restricții au fost luate având în vedere explozia cazurilor de coronavirus și pe baza măsurilor luate în alte state.

 “Așa cum a declarat premierul Viktor Orbán, situația actuală seamănă cu o bătălie pe care am câștigat-o, am reușit să învingem primul mare val de infecție.

Cu toate acestea, într-un timp scurt, în doar două săptămâni, numărul infecțiilor a crescut de zece ori în Croația, de patru ori în Serbia, este în creștere în România și același lucru se întâmplă în Slovenia, care a fost una dintre cele mai eficiente țări în lupta împotriva epidemiei.

Noi monitorizăm ceea ce fac ceilalți pentru că nu poți fi niciodată suficient de inteligent pe cont propriu; aceasta este abordarea corectă într-o situație de genul acesta. Observăm ce fac vecinii noștri”, este răspunsul transmis de Guvernul maghiar pentru B1.RO.

Cetățenii unguri care vin din țări de risc crescut - adică fie din „zona galbenă”, fie din cea „roșie” - vor fi obligați să se supună unor controale medicale la graniță și să intre în carantină. La fel se va întâmpla și cu străinii veniți din „zona galbenă”, în timp ce străinii care vin „zona roșie” vor avea accesul interzis.Adevărul despre soţul Andreei Esca: De ce Alexandre Eram a făcut o formă GRAVĂ de COVID-19

Din „zona roșie” fac parte Albania, Bosnia-Herțegovina, Macedonia de Nord, Muntenegru și Ucraina. Croația este înscrisă, cel puțin deocamdată, în „zona verde”.

 

Care sunt statele ce au impus restricții pentru români

 

Pe măsură ce numărul cazurilor de coronavirus a crescut de la o zi la alta în România, mai multe state au impus restricții pentru cetățenii care călătoresc din țara noastră.  Astfel de măsuri au fost luate de Norvegia, Finlanda și Malta, în timp ce Estonia, Lituania, Letonia, Irlanda, Slovenia și Slovacia le cer românilor să stea în izolare sau carantină. Danemarca pune condiția ca românii să aibă o rezervare de cel puțin șase zile de cazare.

România nu a fost inclusă nici de Guvernul de la Londra pe lista celor 59 de țări considerate cu risc redus. Astfel românii care merg în Marea Britanie după 10 iulie sunt obligați să stea în regim de autoizolare.

Totodată, Austria a luat decizia de a impune carantina de 14 zile pentru românii care nu pot face dovada printr-un certificat medical că nu sunt infectați cu noul coronavirus.

De asemenea, Olanda recomandă, începând cu data de 9 iulie, cetățenilor care se deplasează din România în Olanda să se auto-izoleze la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile din momentul intrării pe teritoriul olandez.

 

Citeşte mai multe despre:   Ungaria,   Viktor Orban,   COVID-19