Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe EXCLUSIV ONLINE // Incendiu în apropierea portului de pe insula grecească Samothraki: Sute de români sunt blocați de mai bine de două zile în zonă (FOTO, VIDEO)

EXCLUSIV ONLINE // Incendiu în apropierea portului de pe insula grecească Samothraki: Sute de români sunt blocați de mai bine de două zile în zonă (FOTO, VIDEO)

Un articol de: Gabriela Del-Pupo Elena Stanciu - 12 Aug 2019, 21:57
Foto: Facebook/Cristi Minculescu Externe

UPDATE: Unul dintre turiștii aflați pe insula Samothraki au precizat pentru B1.ro, că incendiul din zona pare a fi aproape stins. Cristian Minculescu a declarat că mai multe mașini de pompieri au intervenit la fața locului, iar interveția a fost ajutată de faptul că vântul a bătut din partea opusă extinderii flăcărilor, ceea ce a făcut ca incendiul să nu se propage. 

Același turist a explicat că românii au rămas blocați pe insulă și pentru că  cum marea este foarte agitata, vântul bate cu putere și nicio navă nu poate să acosteze în zonă. 

 

Panică pe insula grecească Samothraki, la est de Thassos. Portul de pe insulă a fost cuprins de flăcări. Informația a fost confirmată pentru B1.ro de o turistă româncă aflată la fața locului.  

Este vorba despre aceeași insulă unde sute de români sunt blocați după ce feribotul care asigura transportul s-a defectat, după cum anunțau autoritățile încă de vineri. 

”Deocamdată e un incendiu în port, (...) nu știu care e situația, gravitatea, încă. Deocamdată nu știm absolut nimic nici noi. E mai departe de unde suntem noi. Deocamdată situația pare sub control. Suntem foarte panicați să nu se întețeasca focul, ne este foarte frică”, a declarat Elena Mihalachi pentru B1.ro.

Potrivit presei locale, la fața locului s-au deplasat pompierii după ce mai mulți oameni au văzut focul au alertat autoritățile. 

Sute de turişti, printre care câteva zeci de români, sunt blocați de două zile pe insula grecească Samothraki. Motivul: nu există niciun feribot care să-i preia. În urmă cu 36 de ore, aceştia au rămas în port, după ce feribotul care le asigura transportul s-a defectat. Acum se apropie cea de-a doua noapte în care vor dormi pe unde vor apuca. Așadar, la mai bine de două zile, autoritățile elene nu au luat nicio măsură.

Într-un răspuns pentru B1.ro, reprezentanții Ministerului român al Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Atena are în atenție situația de pe Insula Samothraki. 

”Ambasada României la Atena are în atenție situația de pe Insula Samothraki, Republica Elenă, generată de disfuncționalitățile sistemului de transfer a autoturismelor cu navele de pe insulă pe partea continentală.

Încă din momentul semnalării situației, reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obținerii unor informații suplimentare, precum și cu privire la existența unor cetățeni români afectați.

Până la acest moment, la nivelul misiunii diplomatice au fost recepționate mai multe solicitări de asistență consulară, care au fost deja soluționate.

Reprezentanții ambasadei sunt în contact cu o parte dintre cetățenii români aflați pe insulă, cu autoritățile navale elene și autoritățile locale competente în domeniu.

Cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Atena: +30 210 6728879 şi +30 210 6744544, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al misiunii: +30 6978996222.

Ambasada României la Atena monitorizează cu prioritate situația, menţine legătura cu autorităţile locale și cu cetățenii români aflați în zonă, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în limita competențelor legale”, se arată în răspunsul MAE. 

EXCLUSIV ONLINE // Portul de pe insula grecească Samothraki, în flăcări: Sute de români sunt blocați de mai bine de două zile în zonă (VIDEO)

Foto: www.facebook.com/minculescu.cristian.7

Portul de pe insula grecească Samothraki, în flăcări: Sute de români sunt blocați de mai bine de două zile în zonă

Citeşte mai multe despre:   Grecia
 
 
 
Loading...