Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Exod al parizienilor cu câteva ore înainte de intrarea în vigoare a carantinei totale: Cozi imense la ieșirile din oraș. Gările și autogările au fost pline (VIDEO)

Exod al parizienilor cu câteva ore înainte de intrarea în vigoare a carantinei totale: Cozi imense la ieșirile din oraș. Gările și autogările au fost pline (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 30 Oct 2020, 10:20
Exod al parizienilor cu câteva ore înainte de intrarea în vigoare a carantinei totale: Cozi imense la ieșirile din oraș. Gările și autogările au fost pline (VIDEO) Foto: captură Twitter Externe

Zeci de mii de locuitori ai Parisului au părăsit orașul cu câteva ore înainte ca Franța să intre, din nou, în carantină totală. Cozi imense s-au format joi seară la ieșirile din Capitala franceză, iar gările și autogările au fost pline. Parizienii au creat ambuteiaje la ieșirile din oraș, îndreptându-se către zonele de la țară, unde speră să traverseze mai ușor perioada de lockdown instituită de autorități până la 1 decembrie, pentru a limita astfel răspândirea coronavirusului.

 

Zeci de mii de parizieni au plecat din Capitala franceză înainte de intrarea în vigoare a carantinei totale

 

În imaginile care au devenit virale pe rețelele sociale se poate vedea cum miile de mașini au blocat șoselele pariziene cu puțin timp înainte ca restricțiile să intre în vigoare. Drumuri sufocate de numărul prea mare de mașini și sunete de claxoane – așa arătau unele zone din Paris joi seară, în ceea ce a fost descris drept un adevărat ”exod” al locuitorilor din Capitala Franței.

Iar cei care nu au plecat din Paris au ieșit totuși în oraș joi seară pentru a profita de ultimele ore în care restaurantele și barurile au mai fost deschise.

Blocaje la ieșirile din Paris

 S-a ascuns sub pat ca să-i facă o surpriză iubitului. El a intrat în cameră, iar ea, de pe parchet, a trăit şocul cel mare

Parizienii și-au făcut din nou provizii înainte de lockdown

 

În același timp, potrivit dailymail.co.uk, francezii au golit supermarketurile, la fel ca la începutul pandemiei, atunci când, intrați în panică, oamenii și-au făcut provizii pentru perioada de carantină. Și de această dată, cele mai căutate produse au fost alimentele neperisabile și hârtia igienică.

Potrivit sursei citate, cozi s-au format și în fața saloanelor de înfrumusețare, pentru o ultimă tunsoare înainte de luna de carantină.

Iar în zonele de birouri, mulți angajați au putut fi văzuți cum își duceau echipamentele de la serviciu în mașini, semn că încep o perioadă de muncă de acasă.

Pe de altă parte, câteva sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta față de decizia de reinstituire a carantinei naționale.

Proteste la Paris

Cele mai recente date anunțate de autoritățile franceze arată că 48.000 de noi cazuri de infectare au fost confirmate în Hexagon în ultimele 24 de ore. Un record al îmbolnăvirilor a fost înregistrat pe 25 octombrie, atunci când peste 52.000 de cazuri de COVID-19 au fost depistate în doar o zi.

 

Carantină totală în Franța până la începutul lunii decembrie în încercarea de a limita răspândirea coronavirusului

 

Franța a intrat, vineri, în carantină totală. Anunțul a fost făcut în urmă cu două zile de președintele Emmanuel Macron.

„Virusul circulă în Franța cu o viteză pe care nici cele mai pesimiste prognoze nu au anticipat-o. Spre deosebire de primul val, toate regiunile se află acum în  pragul de alertă. (...) Responsabilitatea mea este de a-i proteja pe toți francezii, în ciuda polemicilor, în ciuda dificultății deciziilor care trebuie luate. Îmi asum pe deplin”,  a declarat atunci Emmanuel Macron, avertizând că al doilea val al pandemiei va fi mai agresiv decât primul.

Astfel, francezii vor putea să meargă la serviciu, la medic să își facă cumpărăturile sau să ia aer. Întâlnirile private vor fi excluse, întrunirile publice sunt interzise. Barurile și restaurantele se vor închide. Școlile vor rămâne însă deschise.

”Telemunca va fi generalizată ori de câte ori este posibil. Activitatea va continua mai intens în anumite sectoare, cum ar fi ghișeele, construcțiile... Guvernul va sprijini companiile foarte mici care vor începe o tranziție digitală”, a spus președintele francez.

Totodată, liderul de la Paris a precizat că frontierele externe ale Franței vor rămâne închise „cu câteva excepții”. Pe de altă parte, granițele cu state UE rămân deschise.

Carantina va fi menținută cel puțin până la începutul lunii decembrie.

„Vom evalua la fiecare două săptămâni dacă putem atenua restricțiile. (...) Dacă vom rezolva situația în 15 zile, vom putea redeschide anumite afaceri. (...) Scopul nostru este să trecem de la 40.000 la 5.000 de contaminări pe zi”, a mai spus Emmanuel Macron.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Franta,   Paris,   coronavirus,   carantina