Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Experiment National Geographic cu 200 de gemeni, pentru a stabili unicitatea lor

Experiment National Geographic cu 200 de gemeni, pentru a stabili unicitatea lor

Peste 200 de perechi de gemeni din Marea Britanie au pozat pentru un proiect iniţiat de National Geographic. Fotograful, un expert în domeniu, a folosit farduri speciale şi a potrivit inclusiv expresiile feţelor subiecţilor săi pentru ca pasionaţii şi experţii să se întreacă în a descoperi infimele diferenţe.

Studiul vrea să demonstreze că unicitatea nu poate fi niciodată pusă la îndoială, oricât de mare ar fi asemănarea dintre gemeni. Mai mult decât atât, cei de la National Geographic sunt convinşi că nu trebuie să fii un expert FBI pentru a sesiza diferenţele cu ochiul liber. Fotograful a folosit o lumină specială şi o peliculă care să atenueze diferenţele. În final, chiar el a admis că, la prima vedere cel puţin, nu mai poate nominaliza fără greşeală persoanele care i-au servit ca modele.

Copia perfectă, aşa numită "în oglindă", constă în reconstituirea chipului din două jumătăţi diferite, câte una de la fiecare pereche de gemeni. Pe de altă parte, tot el atrage atenţia asupra faptului că a apelat doar în puţine situaţii la acest truc. El este convins că mulţi vor considera, în mod eronat, că o faţă anume este compusă din două părţi.

Cărţile de umor şi divertisment au folosit dintotdeauna acest gen de quizz, dar era vorba despre chipuri desenate, nu de fotografii reale. Martin Schoeller, cel care a făcut pozele, a admis că s-a implicat foarte mult în acest proiect. El s-a declarat fascinat de ideea de fraţi gemeni, a căror personalitate nu poate fi diferită în mod fundamental.

Proiect cu 200 de gemeni
Embed:

Citeşte mai multe despre:   gemeni,   experiment,   fotograf