Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Expert american: Gruparea jihadistă Stat Islamic ar putea folosi Ebola ca armă biologică

Expert american: Gruparea jihadistă Stat Islamic ar putea folosi Ebola ca armă biologică

Un articol de: - 05 Oct 2014, 13:20
Expert american: Gruparea jihadistă Stat Islamic ar putea folosi Ebola ca armă biologică Foto: occupycorporatism.com Externe

Gruparea Stat Islamic sau alte organizaţii teroriste ar putea folosi Ebola ca armă biologică, folosind oameni infectaţi care să disemineze virusul prin intermediul sistemului internaţional de transport aerian, a afirmat un expert american pe probleme de securitate naţională, citat de Forbes.

"Individul expus la virusul Ebola ar fi purtătorul", a declarat căpitanul Al Shimkus, profesor de Afaceri de Securitate Naţională la Naval War College din Statele Unite.

"În contextul activităţii teroriste, nu este prea sofisticat să se ajungă la următorul pas, pentru a folosi oameni ca purtători" ai virusului, a explicat profesorul, care predă un curs privind războaiele chimice şi biologice.

Shimkus a precizat că gruparea Stat Islamic ar putea trimite câţiva agenţi în regiunea din Africa de Vest afectată de epidemia de Ebola, pentru a se expune intenţionat la virus, după care aceştia ar putea interacţiona cu cât mai multe persoane din ţara vizată.

Totuşi, dacă teroriştii ar încerca să răspândească Ebola în state occidentale ca SUA, Shimkus nu crede că virusul s-ar înmulţi exponenţial, deoarece sistemele de sănătate avansate sunt echipate, teoretic, pentru a identifica, izola şi stopa virusul.

În Africa de Vest 3.439 de persoane au murit din cauza Ebola, potrivit ultimului bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) realizat la 1 octombrie.

Citeşte mai multe despre:   Ebola,   Stat Islamic