Experții britanici anunță noi simptome ale infecției cu COVID-19: În special tinerii îşi pot pierde simțul gustului și am mirosului

Experții britanici anunță noi simptome ale infecției cu COVID-19: În special tinerii îşi pot pierde simțul gustului și am mirosului

Experții britanici au identificat noi simptome la pacienții infectați cu noul coronavirus. Părerea specialiștilor este că acești pacienți își pot pierde simțul gustului și am mirosului.

Asociația Britanică de Otorinolaringologie a anunțat că există semne noi ce pot indica dacă o persoană este infectată cu noul coronavirus. Personele asimptomatice, care nu tușesc și nu prezintă dureri la nivelul gâtului, ar putea să nu fie întotalitate asimptomatice, așa cum s-a crezut inițial.

Potrivit experților britanici, cei mai mulți pacienți au anunțat că și-au pierdut simțul gustului și al mirosului, fără a prezenta însă și alte simptome, relatează SkyNews.com. Acestea noi simptome se întâlnesc la persoanele tinere, sănătoase.

„Am identificat noi simptome, lipsa simțurilor precum gustul și mirosul, la persoanele care nu prezintă alte simptome. Asta înseamnă că aceste persoane trebuie să stea și ele în carantină, pentru a reduce răspândirea coronavirusului.” a declarat un resprezentant al Asociației Britanice de Otorinolaringologie.

„În cazul pacienților tineri, aceștia nu prezintă simptome semnificative, cum ar fi tuse și febra, însă își pot pierde mirosul și gustul, ceea ce sugerează că acest virus se depune în nas.” a adăugat acesta.

Urmăriți B1TV.ro și pe