Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Explozii devastatoare în Guineea Ecuatorială: Aproape toate clădirile din cel mai mare oraș al țării au fost afectate. Bilanțul inițial indică sute de răniți (VIDEO)

Explozii devastatoare în Guineea Ecuatorială: Aproape toate clădirile din cel mai mare oraș al țării au fost afectate. Bilanțul inițial indică sute de răniți (VIDEO)

Un articol de: George Lupu - 08 Mar 2021, 10:16
Explozii devastatoare în Guineea Ecuatorială: Aproape toate clădirile din cel mai mare oraș al țării au fost afectate. Bilanțul inițial indică sute de răniți (VIDEO) Externe

O serie de explozii puternice au avut loc duminică în orașul bata din Guineea Ecuatorială, soldată cu sute de răniți și cel puțin 15 decese. Multe alte victime sunt prinse printre dărâmături.

 

Aproape toate clădirile din cel mai mare oraș din Guineea Ecuatorială au fist devastate în urma unor explozii

 

Cel mai mare oraș și principalul centru economic din Guineea Ecuatorială Bata a fost lovit duminică de patru explozii. Se crede că un incendiu la un depozit de arme este sursa deflagrațiilor, scrie dw.com.

Oficialii au înregistrat numărul inițial de morți între 15 și 20, în timp ce cel puțin 500 de persoane au fost rănite în explozii. Ministerul Sănătății a declarat pe Twitter că explozia a avut loc la o cazarmă militară, unde mass-media locală a raportat că erau cazați mii de persoane.

Radiodifuzorul de stat TVGE a raportat că practic toate casele din zona militară, precum și majoritatea caselor din apropiere, au fost deteriorate de explozie. Reporterii au raportat, de asemenea, că au văzut spitale pline cu multe femei și copii răniți

Departamentul de sănătate le-a transmis lucrătorilor medicali să se îndrepte spre spitale, care au fost copleșite de numărul mare de răniți.

 

Președintele statului cere ajutor internațional

 

Președintele Guineei Ecuatoriale, Teodoro Obiang Nguema, a publicat o declarație care a fost citită pe canalul de televiziune de stat TVGE. El a spus că accidentul a fost cauzat de „neglijență și neatenție” care au dus la explozia muniției militare.Liviu Dragnea, ELIBERAT din închisoare? Vestea pe care o aștepta fostul șef al PSD

Într-un comunicat, președintele a spus că explozia ar fi putut fi cauzată de locuitorii care ardeau câmpurile de lângă cazarmă. El a confirmat că exploziile au afectat aproape toate clădirile din oraș.

 

 

 

Obiang a anunțat lansarea unei investigații cu privire la ceea ce s-a întâmplat și a solicitat comunității internaționale să ajute la reconstrucția costisitoare într-un moment în care țara suferă de prețurile scăzute ale petrolului și de efectele pandemiei coronavirusului.

Televiziunea locală îi arăta pe oameni care trageau trupuri din moloz, dintre care unele erau duse învelite în cearșafuri.

Se pare că liniile telefonice și internetul nu au funcționat, dar unii oameni au reușit să împărtășească pe rețelele sociale imagini neconfirmate ale distrugerii.

 

 

 

Un alt utilizator a distribuit un videoclip neconfirmat pe care l-a descris ca „imagini ale cazărmii militare din Nkoantoma, Bata, epicentrul exploziei care a zguduit Bata în această după-amiază.

Un martor ocular din oraș a declarat agenției de știri spaniole EFE că a avut loc „o explozie uriașă, ne-a deschis toate ferestrele ... Am văzut un stâlp de fum și apoi a apărut brusc o a doua explozie și apoi la scurt timp, alta”.

„Nu știm foarte bine ce s-a întâmplat, dar sunt soldați pe stradă și acum nu putem face apeluri telefonice, doar cei cu internet sunt conectați prin WhatsApp”, a spus martorul.

Citeşte mai multe despre:   Guineea Ecuatoriala