Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Facebook a revenit asupra deciziei de a bloca ştirile în Australia

Facebook a revenit asupra deciziei de a bloca ştirile în Australia

Un articol de: George Lupu - 23 Feb 2021, 10:56
Facebook a revenit asupra deciziei de a bloca ştirile în Australia sursa foto: pixabay Externe

Facebook a decis restabilirea accesului la ştiri pe platforma sa din Australia, după negocierile cu reprezentanții Guvernului, potrivit Variety.

„După discuţii suplimentare cu guvernul australian, am ajuns la un acord care ne va permite să spijinim publisherii aleşi, inclusiv pe cei mai mici şi cei locali. Restabilim ştirile pe Facebook în Australia în zilele următoare”, a anunţat Campbell Brown, vicepreşedinte al Facebook.

Compania a blocat, începând de joi, accesul utilizatorilor australieni la ştiri pe platforma sa, ca răspuns la un proiect de lege care prevede că giganţii tehnologici trebuie să plătească pentru conţinutul informativ.

După o serie de negocieri între Facebook şi guvernul australian, prim-ministrul Scott Morrison a introdus modificări în proiectul de lege, potrivit cărora va fi permisă o perioadă de mediere de două luni pentru platforme şi publisheri pentru a încheia acorduri înainte de a fi forţaţi să apeleze la arbitraj.

Facebook a transmis într-un comunicat că salută acordul la care a fost ajuns cu guvernul australian.

„Am susţinut constant un cadru legal care va încuraja inovaţia şi colaborarea dintre platformele online şi publisheri.

După discuţii suplimentare, suntem mulţumiţi că guvernul australian a fost de acord cu mai multe schimbări şi garantează că abordează principalele noastre îngrijorări privind acordurile comerciale”. A fost subliniat că, în următoarele zile, ştirile vor reveni pe platformă.

Citeşte mai multe despre:   Facebook